Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΧΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Μαλλάς
(από την Ημερησία)


Νέο πεδίο «αντιπαράθεσης» φαίνεται πως βρήκαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεκινήσει πολύ δυναμικές προσφορές που απευθύνονται στους φοιτητές. Την αρχή την έκανε η Vodafone, η οποία...

 
ξεκίνησε δίνοντας στους φοιτητές τη δυνατότητα να πάρουν το φοιτητικό πάσο τους -που είναι πλέον σε μορφή κάρτας- από τα καταστήματα της εταιρείας και προσφέρει πλέον στους φοιτητές το πακέτο CU Students Xclusive, το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν 600 λεπτά ομιλίας προς άλλους συνδρομητές του πακέτου για 30 ημέρες με αυτόματη ανανέωση ανά μήνα κάθε πρώτη του μήνα έως 30 Ιουνίου 2013, με προϋπόθεση την πραγματοποίηση ανανέωσης συνολικής αξίας 10 ευρώ και άνω κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα. 


Επίσης, υπάρχει το πακέτο Just Surf Bonus που προσφέρει 250 ΜΒ δεδομένων τον μήνα για όσο διάστημα παραμένει ο χρήστης φοιτητής με μόνη προϋπόθεση ανανέωση χρόνου ομιλίας 10 ευρώ το μήνα. Αν η ανανέωση είναι στα 20 ευρώ, ο όγκος δεδομένων ανεβαίνει στο 1 GB. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως η Vodafone είχε άλλη προσφορά, αλλά την άλλαξε μετά τις κινήσεις της Cosmote. 

Η τελευταία προσφέρει στους φοιτητές που χρησιμοποιούν το πακέτο What's Up 600 λεπτά ομιλίας προς άλλους χρήστες του πακέτου και 600 ΜΒ κάθε μήνα μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Ακόμη, οι φοιτητές έχουν έκπτωση 5 ευρώ στο πάγιο όλων των προγραμμάτων καρτοσυμβολαίων ή συμβολαίων Cosmote, ενώ στα προγράμματα Internet On the Go και Internet Any Way 5GB οι φοιτητές μπορούν να τα έχουν με 8,90 ευρώ το μήνα για πάντα (έναντι 25 ή 27 ευρώ) αν κάνουν νέα σύνδεση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. 

Προσφορές Σημειωτέον πως τέτοιου είδους προσφορές δεν είχαν κάνει την εμφάνιση τους στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας εδώ και πολλούς μήνες, καθώς οι εταιρείες του κλάδου είχαν ρίξει τους τόνους λόγω των απωλειών στα έσοδα που έχουν τα τελευταία χρόνια λόγω τόσο της κρίσης όσο και του μεταξύ τους ανταγωνισμού. 

Από την πλευρά της η Wind δεν έχει προχωρήσει σε προσφορές προς φοιτητές, αλλά έχει προσφορές στην καρτοκινητή τόσο για χρόνο ομιλίας (π.χ. το Talk 600 που με 5 ευρώ δίνει 600 λεπτά ομιλίας προς Wind και 300 SMS) αλλά και στα δεδομένα (π.χ. Surf 100 που με 5 ευρώ δίνει 500 ΜΒ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου