Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου: Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει στην βουλή τα προνόμια της πλουτοκρατίας

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία κυριολεκτικά τσακίζεται από τα μνημονιακά μέτρα, οι... "μεγάλες οικογένειες" που πλουτίζουν αφειδώς και ανεξέλεγκτα τις τελευταίες δεκαετίες εις βάρος του λαού, συνεχίζουν να τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης.


 Οι κοινωνικές ανισότητες και η άνευ όρων παράδοση της εθνικής μας περιουσίας σε μία δράκα πλουτοκρατών πρέπει πάραυτα να σταματήσει. Η Χρυσή Αυγή, η μόνη πολιτική δύναμη που δε δεσμεύεται από μεγάλα συμφέροντα και οικονομικά τραστ, έχει ως πρώτο στόχο στον προγραμματισμό της την πάταξη των κοινωνικών ανισοτήτων και την ίση ανακατανομή του εθνικού μας πλούτου σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ “ΧΑΡΑΤΣΙ” ΤΗΣ ΔΕΗ»

Με την από 16/12/2011 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τροποποιήθηκε το άρθρο 53 του Ν. 4021/2011 το οποίο αφορά το ΕΕΤΗΔΕ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών ή κοινώς «χαράτσι» της ΔΕΗ). Με τη ρύθμιση αυτή προβλέφθηκε ότι τα ακίνητα με εμβαδόν που υπερβαίνει τα 1000τ.μ και δεν έχουν οικιακή χρήση, θα πληρώνουν το Ειδικό Τέλος μειωμένο κατά 30%, ενώ τα αντίστοιχα ακίνητα με εμβαδόν που υπερβαίνει τα 2.000τ.μ. θα καταβάλουν ποσό μειωμένο κατά 60%. Με την εν λόγω ρύθμιση η πολιτεία προβαίνει σε άνιση κατανομή των δημοσίων βαρών εις βάρος των οικονομικά ασθενέστερων, ευνοώντας τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις. Μάλιστα, πρόσφατα έγιναν δημόσιες καταγγελίες από συνδικαλιστές της ΔΕΗ για ολική ή μερική παράνομη απαλλαγή ορισμένων «υψηλών» προσώπων από το Ειδικό Τέλος. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται πως η οικογένεια Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου πλήρωσε 70.545 ευρώ λιγότερα από το προβλεπόμενο ποσό.
Ερωτάται ο κ.  Υπουργός:
1) Προτίθεται να καταργήσει άμεσα αυτήν την απαράδεκτη ρύθμιση η οποία ευνοεί σκανδαλωδώς τους οικονομικά ισχυρούς; Γενικότερα δε θα τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της Κυβέρνησης για κατάργηση του ΕΕΤΗΔΕ, χωρίς βεβαίως να το αντικαταστήσει από κάποιο ισοδύναμο ή ακόμη πιο επαχθές μέτρο;
2)  Έχουν περιέλθει σε γνώση του Υπουργού Οικονομικών και του ΣΔΟΕ οι καταγγελίες για ολική ή μερική παράνομη απαλλαγή ορισμένων «υψηλών» προσώπων από το Ειδικό Τέλος και τι προτίθεται να κάνει για τη διερεύνησή τους;

Αθήνα,11/10/201
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου