Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ποιες είναι οι χώρες με το περισσότερο παράνομο κατέβασμα μουσικής

Η πρώτη μεγάλη έρευνα της εταιρείας Musicmetric αποκαλύπτει τις τάσεις και τους αριθμούς του παράνομου κατεβάσματος μουσικής μέσω του δικτύου BitTorrent σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τα ευρήματα την πρωτιά διεκδικούν οι ΗΠΑ και ακολουθούν η Βρετανία, η Ιταλία, ο Καναδάς και η Βραζιλία.


Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην πρώτη 20άδα και συγκεκριμένα στην 15η θέση, ενώ το πιο κατεβασμένο τόρεντ των ελλήνων χρηστών του διαδικτύου είναι η δισκογραφία της Έιμι Γουάινχαουζ, αλλά και το «The Cardigan» του dubstep μουσικού Μπίλι Βαν το οποίο ο ίδιος διέθεσε δωρεάν σε συνεργασία με την BitTorrent. Το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι μάλιστα στην κορυφή και σε άλλες 4 χώρες της 20άδας.

Οι αντίστοιχοι καλλιτέχνες που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων άλλων χωρών είναι ο Ντρέικ για τις ΗΠΑ, ο Εντ Σίραν για τη Βρετανία, η Λάουρα Παουζίνι για τους Ιταλούς και ο Κάνιε Γουέστ για τους Καναδούς.

Η έρευνα αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2012 και η εταιρεία υποστηρίζει ότι παρακολούθησε τη μουσική στο διαδίκτυο 750 χιλιάδων καλλιτεχνών. Σε αυτό το διάστημα κατέβηκαν παράνομα 3 δισεκατομμύρια τραγούδια.

Το πιο πολυκατεβασμένο άλμπουμ παγκοσμίως ήταν το «Talk That Talk» της Ριάνα.

Ένα ακόμα σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι ότι στις χώρες όπου έγινε μπλοκάρισμα του Pirate Bay αυτό είχε μηδενικό αποτέλεσμα στην πειρατεία.


http://picantiko.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου