Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Χωρίς μεσάζοντες


Η οικονομική κρίση φέρνει σε απόγνωση δεκάδες εμπόρους και στην Κρήτη.
Επιχειρηματίες από το Ηράκλειο, επέλεξαν έναν πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την αδράνεια της πολιτείας στο ζήτημα της πάταξης του παρεμπορίου: Έβαλαν λουκέτο στα μαγαζιά τους και έβγαλαν τα προϊόντα τους σε πάγκους! Μετέτρεψαν δηλαδή το κέντρο της πόλης σε λαϊκή αγορά.

 Στην σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου αναφέρεται μεταξύ άλλων: 
«Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου μέσω της συμμετοχής του σε συσκέψεις με αρμόδιους φορείς, σχετικά με την πάταξη του παραεμπορίου τόσο στους δρόμους της πόλης όσο και στις Λαϊκές Αγορές, επιδιώκει την τήρηση της εφαρμογής των νόμων. 
Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι θα διασφαλιζόταν με κάθε τρόπο η νομιμότητα και η ομαλή λειτουργία της αγοράς μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα προς την κατεύθυνση αυτή.
Στην τελευταία μάλιστα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του, στις 9-7-2012 στην Περιφέρεια, ο σύλλογός μας διαμέσου του προέδρου του, είχε δηλώσει ότι εάν μέσα σε ένα μήνα δεν υπάρξουν αποτελεσματικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της πάταξης του παραεμπορίου και δεν αρχίσουν να λειτουργούν στις λαϊκές αγορές οι προβλεπόμενες από το νόμο ταμιακές μηχανές, τότε οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους με μετατροπή της πόλης σε μια απέραντη λαϊκή αγορά που θα λειτουργεί χωρίς ταμειακές μηχανές.
Το περιθώριο του ενός μηνός έχει παρέλθει χωρίς οποιαδήποτε ουσιαστική εξέλιξη και βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να υλοποιήσομε τις προειδοποιήσεις».
Πηγή: patrisnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου