Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ Λύρας-Ζήνα


Πολυτελή σκάφη, ακριβά ακίνητα και εννέα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και δυο Porsche Cayman, αξίας 220.000 ευρώ, φαίνεται να απέκτησαν την τελευταία δεκαετία, η Πέγκυ Ζήνα και ο Γιώργος Λύρας.

Σύμφωνα με ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ, και δημοσιεύονται στο ''Πρώτο Θέμα'', κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού, εμφανίζονται να αποκτήθηκαν με χρήματα που δε δηλώθηκαν ποτέ στις φορολογικές τους δηλώσεις.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η Πέγκυ Ζήνα και ο Γιώργος Λύρας απέκρυψαν εισοδήματα ύψους 4.200.000 ευρώ.
Μεταξύ άλλων, το ζευγάρι κατέχει ένα σκάφος Fantom 48, αξίας 810.000 ευρώ, το οποίο κατά την αγορά του δηλώθηκε ως επαγγελματικό, με αποτέλεσμα να μην πληρωθεί ΦΠΑ. Το σκάφος ανήκε σε μια εταιρεία με την επωνυμία ΣΑΡΥΛ ΝΕΠΑ και ενοικιαζόταν σε δυο εταιρείες της Πέγκυς Ζήνα.
Επίσης, ο Γιώργος Λύρας και η Πέγκυ Ζήνα κατείχαν 3 τραπεζικούς λογαριασμούς, κάποιοι εκ των οποίων ήταν κοινοί με συγγενικά πρόσωπα της τραγουδίστριας.
Μέσα σε δέκα χρόνια, το ζευγάρι αγόρασε και πούλησε εννέα πολυτελή αυτοκίνητα.
Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ έδειξε ότι η Πέγκυ Ζήνα, για το διάστημα 2000 εως 2010, είχε καταθέσεις 2.841.000 ευρώ, από τα οποία δήλωσε 1.461.000 ευρώ. Οι ελεγκτές κάλεσαν την τραγουδίστρια να δικαιολογήσει πως απέκτησε τα εισοδήματα ενώ μετά το απολογητικό της πόρισμα το ΣΔΟΕ απέρριψε κάποια στοιχεία που προσκόμισε. Επίσης, δεν κατάφερε να αποδείξει πως είτε η ίδια είτε οι εταιρείες όπου ήταν μέτοχος αγόραζαν πολυτελή αυτοκίνητα και ακίνητα στη Βούλα Αττικής, ούτε την προέλευση διαφόρων εμβασμάτων τα οποία κατατέθηκαν σε λογαριασμού της από εταιρείες στην Ελλάδα και στην Αυστραλία.
Ο Γιώργος Λύρας, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, φαίνεται ότι στη δεκαετία 2000-2010, απέκτησε 3.600.000 ευρώ από τα οποία δήλωσε τα 2.600.000 ευρώ, ενώ το 2004 υπέβαλε μηδενική φορολογική δήλωση, παρ'όλο που είχε εισοδήματα 624.000 ευρώ.
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Γιώργου Λύρα, διευκρινίζει ότι ''αρνούμαστε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς''.
''Συνιστά πολύ μεγάλη απογοήτευση η επικοινωνιακή από πλευράς δημοσίου, λογική της διαρροής των στοιχείων τα οποία έλαβαν το φως της δημοσιότητας, για την οποία φυσικά προτρέπουμε και καλούμε την εν λόγω υπηρεσία να προχωρήσει σε ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση), καθότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τους αντικειμενικούς σκοπούς τους οποίους υποτίθεται καλείται η υπηρεσία να υπηρετήσει και όχι να δίνει τη μάχη των εντυπώσεων εις βάρος της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των Ελλήνων πολιτών', ανα΄φερει ο πληρεξούσιος δικηγόρος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου