Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πόρτα εξόδου στον ΟΤΕ για 2.000 εργαζομένους


Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για περίπου 2.000 εργαζομένους ετοιμάζει η διοίκηση του ΟΤΕ, η οποία χθες ξεκίνησε διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα αφορά εργαζομένους που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως και το τέλος του 2014.

 Εφόσον το πρόγραμμα πετύχει τον στόχο του για αποχώρηση 2.000 εργαζομένων (από το σύνολο των περίπου 10.500 που αριθμεί ο όμιλος ΟΤΕ), η μείωση στο κόστος μισθοδοσίας θα φτάσει στο 10%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 150 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα τριετίας.
Τα κίνητρα για την αποχώρηση του προσωπικού δεν θα θυμίζουν αυτά που δόθηκαν στο μεγάλο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που εφαρμόστηκε το 2005. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο είναι ότι για όσους εργαζομένους πληρούν τις προϋποθέσεις και αποφασίσουν να αποχωρήσουν, ο ΟΤΕ θα καλύψει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές τους, προκειμένου να μην προκύψει επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων.

Παράλληλα θα δοθούν τα ποσά των αποζημιώσεων που κάθε εργαζόμενος δικαιούται, ενώ αναμένεται να χορηγηθεί και ένα πρόσθετο ποσό ως κίνητρο αποχώρησης. Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα συνοδευτεί και από σχέδιο αναδιάρθρωσης του προσωπικού, με τη μεταφορά υπαλλήλων του ΟΤΕ από μία δραστηριότητα σε μία άλλη.
Με τον τρόπο αυτόν προσωπικό από τον τομέα της τηλεφωνίας θα μπορεί να μετακινηθεί σε άλλους τομείς π.χ. δομημένης καλωδίωσης, τηλεόρασης, κοινόχρηστων τηλεφώνων κ.λπ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου