Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Άλλος για το... Γκίνες!

Έχουν αναμφίβολα ενδιαφέρον οι νέες καταχωρήσεις στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Μεταξύ αυτών είναι ο «Ποπάι» Moustafa Ismail με τους θηριώδεις μύες, ένας Μεγάλος Δανός που είναι το ψηλότερο σκυλί στον κόσμο αλλά και η βαρύτερη αθλήτρια του πλανήτη. 

Η 57η έκδοση του βιβλίου Γκίνες κυκλοφορεί σε περισσότερες από εκατό χώρες, σε 22 γλώσσες και αναμένεται να πουλήσει περίπου 2,7 εκατομμύρια αντίτυπα.

 

Στις νέες καταχωρήσεις συγκαταλέγεται ο Moustafa Ismail με τους τεράστιους μύες. Το μεγαλύτερο άλογο στον κόσμο είναι ο 9χρονος Big Jake με ύψος 2 μέτρα και 13 εκατοστα. Ο πιο κοντός ταύρος είναι ο 29χρονος Archie από τη Βόρεια Ιρλανδία με ύψος 76 εκατοστά. Ο τρίχρονος Μεγάλος Δανός Δίας από το Μίσιγκαν είναι το ψηλότερο σκυλί στον κόσμο: όταν σηκωθεί στα πίσω πόδια φτάνει σε ύψος τα δύο μέτρα και 22 εκατοστά! Η βαρύτερη αθλήτρια είναι η Βρετανίδα Sharran Alexander που κάνει σούμο. Έχει βάρος 203 κιλά. Μία θέση στο βιβλίο Γκίνες εξασφάλισε και η συλλέκτρια Barbie Bettina Dorfmann από τη Γερμανία. Στα 52 της έχει 15.000 κούκλες που γεμίζουν ένα ολόκληρο δωμάτιο. Η ψηλότερη μοϊκάνα στον κόσμο ανήκει στον Ιάπωνα σχεδιαστή Kazuhiro Watanabe. Για να σταθεί στο ένα μέτρο και δέκα εκατοστά χρειάζεται τρία μπουκάλια λακ κι ένα δοχείο τζελ.

Το ταχύτερο πρόβατο είναι ο Zippy Lambourghini από τη Βρετανία: έχει κερδίσει 165 στις 179 κούρσες.Το μεγαλύτερο χοτ-ντογκ φτιάχνεται στο Σικάγο και θα σας κοστίσει 30 ευρώ. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου