Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

«Παγώνουν» τα δάνεια των στρατιωτικών από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


Σε συμφωνία για τη ρύθμιση των δανείων των ενστόλων ήρθαν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κλέωνας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ρυθμίζονται δάνεια δεκάδων χιλιάδων ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έτσι ώστε να τους παρέχεται η δυνατότητα:

 

α) Να επιμηκύνεται ο χρόνος πληρωμής των δανείων έως 20 έτη. 
β) Να παγώνει οποιαδήποτε καταβολή έως και 6 μήνες. 
γ) Να καταβάλλονται μόνο οι τόκοι των δανείων μέχρι και 2 χρόνια. 

Με τις νέες ρυθμίσεις για παράδειγμα για ένα δάνειο 13.000 ευρώ που χορηγήθηκε το 2007 με μηνιαία δόση 187,13 ευρώ, μετά την ανωτέρω επιμήκυνση και ρύθμιση, η νέα δόση μειώνεται σημαντικά και διαμορφώνεται σε 59,16 ευρώ. 

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τη συνεργασία τους και τους ενθάρρυνε όπως είπε να προχωρήσουν και σε άλλες τέτοιες ενέργειες. 

«Αυτή την προσπάθεια την ξεκίνησε ο νυν Υφυπουργός Δημήτρης Ελευσινιώτης από την εποχή που ήταν Αρχηγός του Ναυτικού, την ενδυναμώσαμε τώρα ακόμη περισσότερο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε στις δεκάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν δάνεια, που είναι δανειολήπτες από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ότι δημιουργείται πλέον ένα ευνοϊκό καθεστώς ρύθμισης των δανείων τους, που περιλαμβάνει κάποιες πάρα πολύ θετικές αποφάσεις οι οποίες είναι σε θέση να τους κάνουν τη ζωή ευκολότερη» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος. 

Παράλληλα εξήγησε ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται άμεσα, από σήμερα, στα υποκαταστήματα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, να πληροφορούνται το περιεχόμενο αυτής της ευνοϊκής ρύθμισης και να υπογράφουν τα σχετικά χαρτιά για να εφαρμοστεί και για τη δική τους περίπτωση. 


Από την πλευρά του ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «είμαστε και στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους πελάτες μας αλλά κυρίως στους ένστολους Έλληνες που αγωνίζονται για την πατρίδα μας και είναι υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Και ευελπιστούμε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε έστω και λίγο με αυτή την κίνηση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου