Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Παπάς με καταθέσεις 1 εκατ. ευρώ και πολύτεκνος αγρότης με Ferrari!

Ιστορίες φορορολογικής τρέλας βγαίνουν στο φως από το κυνηγητό του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), με τη λίστα των 120 φοροφυγάδων να αποκαλύπτει... μικρά καθημερινά σκάνδαλα.


Ενδεικτική του απίστευτου φορολογικού «κρυφτού» είναι η περίπτωση ενός ιερέα, ο οποίος όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα» διέθετε καταθέσεις ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, που φυσικά δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τα οικογενειακά εισοδήματα. Ο ιερέας για να μην βρεθεί αντιμέτωπος με την αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος δέχθηκε να συμβιβαστεί, πληρώνοντας στην Εφορία το ποσό των 531.000 ευρώ!

Στη Λιβαδειά, ένας πολύτεκνος αγρότης, ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου βρέθηκε με μια Ferrari 4.500 κυβικών χωρίς δασμούς και με καταθέσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ, με το δηλωθέν εισόδημα να φτάνει 19.900 ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι είναι τοκογλύφος.

Την ίδια ώρα, μια άνεργη γυναίκα από τη Σαλαμίνα εμφανίζει καταθέσεις 290.000 ευρώ μέσα σε μία διετία, ενώ νομικός που δραστηριοποιείται στην Ε.Ε. απέκρυψε εισοδήματα άνω των πέντε εκατ. ευρώ, με 1,5 εκατ. να δεσμεύεται από τους λογαριασμούς του. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου