Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Tα ανοιχτά μικρόφωνα της συνομιλίας Βενιζέλου-Πετσάλνικου (video)

Μια περίεργη στιχομυθία μεταξύ Βενιζέλου και Πετσάλνικου στο περιθώριο της επεισοδιακής ψηφοφορίας των άρθρων του πολυνομοσχεδίου η οποία δεν καταγράφηκε στα πρακτικά αλλά «πιάστηκε» από τα ανοικτά μικρόφωνα τροφοδότησε μια σειρά από σενάρια πολιτικής αστάθειας που ήθελαν έως και παραίτηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.


Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της δεύτερης ανάγνωσης του καταλόγου των ονομάτων των βουλευτών και όταν όλα έδειχναν ότι καταψηφίζεται το άρθρο 29 ο κ. Βενιζέλους σηκώθηκε από τα υπουργικά έδρανα και ακούγεται να λέει «Δώστε μου το αποτέλεσμα να ενημερώσω τον πρωθυπουργό να ξέρει τι θα κάνει, αν έχει την πλειοψηφία ή δεν την έχει».
Μετα από περίπου 2 λεπτά, η κάμερα του κοινοβουλίου «συλλαμβάνει» τους κ.κ. Βενιζέλο και Πετσάλνικο να συνομιλούν δίπλα από τα ανοικτά μικρόφωνα των υπουργικών εδράνων. Ο πρόεδρος της Βουλής προφανώς ενημέρωσε τον υπουργό για την πορεία των αποτελεσμάτων και για την σχεδόν βέβαιη καταψήφιση του άρθρου 29. Σε αυτό το σημείο ο κ. Βενιζέλου ακούγεται να λέει «υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί».
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player


 protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου