Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Υπουργός, υποψήφιος για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: "Δεν διάβασα το Μνημόνιο"

«Δεν διάβασα το Μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το Μνημόνιο».
Αυτή την... κορυφαία δήλωση έκανε την Τρίτη το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τον εγκληματικά επιπόλαιο και ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο επιβλήθηκε στη χώρα μας το καταστροφικό Μνημόνιο.
Ο ίδιος δήλωσε εξάλλου ότι συμφωνεί με την ομιλία Σημίτη στο Βερολίνο, τονίζοντας ακριβώς ότι το Μνημόνιο υπογράφηκε κάτω από συνθήκες ΠΑΝΙΚΟΥ γιατί υπήρχε ενδεχόμενο στάσης πληρωμών!
«Η διαπραγμάτευση έγινε πολύ οριζόντια, και έκανε αισιόδοξη και απλοϊκή πρόβλεψη ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν με έναν τρόπο τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που θες εσύ. Τα αλλεπάλληλα μέτρα οδηγούσαν σε μεγαλύτερη ύφεση γιατί μείωναν τη ρευστότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Για την κριτική που έχει ασκήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε: «Δεν παίρνω πίσω τις δηλώσεις για τον Παπανδρέου, κάποιους ενοχλεί ο τόνος μου, δεν είναι θέμα αισθητικής, έχει να κάνει με τις δυσκολίες που περνάνε οι άνθρωποι».
Για τις αντιδράσεις από το κλείσιμο των γενικών γραμματειών Αιγαίου και Μακεδονίας-Θράκης, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ότι θα επιμείνει στην απόφασή του: "Υπάρχει απόφαση στη Βουλή για να κλείσουμε 10 οργανισμούς. Και για τη γγ. Αιγαίου και για τη γγ. Μακεδονίας όχι μόνο θα επιμείνω, αλλά δεν πρόκειται να χαϊδέψω ξανά τα αφτιά των λαϊκιστών. 110 υπάλληλοι στη γγ. Μακεδονίας δεν κάνουν τίποτε, θα στελεχώσουν τη νέα μονάδα για τις επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://e-parembasis.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου