Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ν. Νικολόπουλος: «Στη…σέντρα του μνημονίου και οι κληρικοί!!»Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κληρικούς που κατέχουν κατά πλήρη απασχόληση και δεύτερη θέση στο δημόσιο νομίμως, η κατάφωρη αδικία που επιχειρείται με την εν λόγω εγκύκλιο, εις βάρος τους, λόγω της υπ’ αριθ. 2/78400/0022/14-11-2011 εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Πρόκειται για κληρικούς κατηρτισμένους, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν μόνο ένα Πανεπιστημιακό πτυχίο, αλλά και μεταπτυχιακά, διδακτορικά, επιμορφώσεις, με τους περισσότερους εξ’αυτών να είναι φυσικά και πολύτεκνοι.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, ο Βουλευτής της ΝΔ στη Αχαΐα, Νίκος Νικολόπουλος, επισημαίνει, πως «γίνεται προσπάθεια εκ μέρους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αυτοί να εργάζονται και στις 2 θέσεις, λαμβάνοντας από την δεύτερη θέση το 30% των αποδοχών. Πρόκειται, ωστόσο, για 2 διαφορετικές εργασίες κατά πλήρη απασχόληση. Επ’ αυτού υπάρχει πάγια νομολογία και συμφωνία των δύο Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας, την οποία δυστυχώς και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έλαβε καθόλου υπ’ όψιν του.»
Συγκεκριμένα, τόσον η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας, όσον και το Ελεγκτικό Συνέδριο είχαν κρίνει το Ν.1400/83 ως αντισυνταγματικό και απαράδεκτο, για αυτό και τον ακύρωσαν. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας διά της υπ’ αριθ. 1030/85 αποφάσεως, έκρινε ότι δικαιούνται πλήρων αποδοχών, οι κατέχοντες δύο θέσεις (και μάλιστα μία στο δημόσιο). Επίσης, από την πλευρά του το Ελεγκτικό Συνέδριο δια της υπ. αριθ. 1245/23-6-87 αποφάσεώς του, έκρινε ότι η διάταξη του αρθρ.24 του Ν.1400/83 είναι ανίσχυρη και αντισυνταγματική. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το υπ. αριθ. Πρωτ.87638/2410/4-9-1987 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών της Διεύθυνσης 4ου Μισθολογίου.
Όπως αναφέρει μάλιστα στην ίδια ερώτηση, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, «Για τους λόγους αυτούς και μέχρι σήμερα, βάσει του Ν.3205/2003 και του υπ. αριθ. πρωτ. 2/73045/0022/ 2004 εγγράφου του Υπουργείου Οικονομικών, οι Εφημέριοι εκκλησιαστικοί λειτουργοί, που είναι  ταυτόχρονα και δημόσιοι υπάλληλοι, ως κατέχοντες μία θέση στο δημόσιο, δικαιούνται από την υπαλληλική τους θέση όλες τις αποδοχές του Μ.Κ. που έχουν καταταγεί, ενώ από την εφημεριακή τους θέση (ως εκκλησιαστικοί λειτουργοί) μόνον το βασικό μισθό του Μ.Κ. στον οποίο παράλληλα έχουν καταταγεί.»
 Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω, ο κ. Νικολόπουλος ζητά τόσο από τον κ. Βενιζέλο, όσο και από την κα. Διαμαντοπούλου να δώσουν αρχικά μια σαφή απάντηση προς το πολυπληθές σώμα των κληρικών στη χώρα μας για το αν πρόκειται να υιοθετήσουν τις άδικες αυτές αποφάσεις, ή αν προτίθενται στη συνέχεια να αποσύρουν την συγκεκριμένη εγκύκλιο, ώστε να μην ξεκινήσουν ανωφελείς δικαστικοί αγώνες από τη στιγμή μάλιστα που η σχετική νομολογία είναι σαφέστατη. Τέλος, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, ζήτησε από τους δυο διεκδικητές της «πράσινης» αρχηγίας να αναλογιστούν τις συνέπειες και να προετοιμαστούν για αυτές σε περίπτωση που αγνοήσουν την πραγματικότητα για πολλοστή φορά, καθώς, ως γνωστόν, οι κληρικοί που έχουν θέση στο δημόσιο έχουν συρρικνωθεί αρκετά, με την πλειοψηφία των εναπομεινάντων να είναι ήδη κοντά στο όριο της συνταξιοδότησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου