Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Εικόνες παρακμής έξω και γύρω από τη Βουλή

Μπορεί η εικόνα της πλατείας Συντάγματος με τα σπασμένα μάρμαρα και τα γραμμένα συνθήματα να έχει γίνει συνήθεια σε περαστικούς και τουρίστες αφού πλέον κάνεις δεν μπαίνει στον κόπο να την επαναφέρει στην αρχική κατάσταση, ωστόσο δεν είναι πλέον το μόνο κεντρικό σημείο που φαίνεται να έχει αφεθεί στη μοίρα του.


Η Βουλή των Ελλήνων, που μετά από κάθε διαμαρτυρία που συνοδεύεται από επεισόδια, αποκτά όλο και περισσότερες «πληγές», έχει όπως δείχνουν οι φωτογραφίες αφεθεί από τους υπεύθυνους να κουβαλάει τα σημάδια των καταστροφών.

Ίσως από αδιαφορία, ίσως λόγω έλλειψης χρημάτων ή ακόμα και ως υπενθύμιση των όσων συμβαίνουν εκεί, γεγονός είναι ότι το χώρο μπροστά από τους τσολιάδες «κοσμούν» συνθήματα, σπασμένα σκαλοπάτια αλλά και ολόκληρα τμήματα μαρμάρινης διακόσμησης, η οποία αφού μετατράπηκε σε πολεμοφόδια προς εκτόξευση κατά τη διάρκεια ταραχών, δεν αποκαταστάθηκε ποτέ.

Ακόμα και το ίδιο το φυλάκιο της αστυνομίας που βρίσκεται στο σημείο έχει εδώ και μήνες επάνω του, σημάδια από βόμβες μολότοφ αλλά και σπασίματα από τις δεκάδες πέτρες και μάρμαρα που έχουν πέσει επάνω του. 


















http://www.newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου