Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Γ. Παπανικολάου: περισσότερες παράνομες εισροές στη χώρα...


Την έντονη ανησυχία της σχετικά με την εκ νέου ισχυρή πίεση που ασκεί η παράνομη μετανάστευση στα εξωτερικά χερσαία σύνορα της Ελλάδας εκφράζει η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλστρομ.

Σεσίλια Μάλστρομ 
Σεσίλια Μάλστρομ
To θέμα έθεσε ο Έλληνας ευρωβουλευτής Γιώργο Παπανικολάου, τονίζοντας ότι η επιχείρηση «Ποσειδώνας» τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές Μαρτίου 2011 και η δράση της είχε ενθαρρυντικά αποτελέσματα τους δύο πρώτους μήνες, εντούτοις, η εικόνα αυτή τους τελευταίους μήνες έχει αντιστραφεί και σήμερα έχουμε περισσότερες παράνομες εισροές στη χώρα απ' ότι πριν αρχίσει η υπηρεσία να επιχειρεί στην περιοχή.

Για το λόγο αυτό και εν όψει της παράτασης του προγράμματος για το 2012, ο Γ. Παπανικολάου ζήτησε την περαιτέρω ενίσχυση της επιχείρησης, δεδομένου ότι οι παράνομες μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Η Σεσίλια Μάλμστρομ, αν και δεν απάντησε για τους λόγους κάμψης της αποδοτικότητας της επιχείρησης «Ποσειδώνας», διαβεβαίωσε τον Έλληνα ευρωβουλευτή πως η Επιτροπή τόσο στο Συμβούλιο, όσο και στη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της Frontex, κάλεσε τα κράτη - μέλη να παράσχουν συνεχή στήριξη και τους απαραίτητους τεχνικούς και ανθρώπινους πόρους για την υλοποίηση αυτής της κοινής επιχείρησης και τη διασφάλιση του αποτελεσματικού ελέγχου των συνόρων στη περιοχή του Έβρου.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής δήλωσε, μεταξύ άλλων: "Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Παρά την έναρξη της επιχείρησης, εδώ και περίπου έναν χρόνο (αρχές Μαρτίου 2011), 320 παράνομοι μετανάστες υπολογίζονται να διασχίζουν καθημερινά τα ελληνικά σύνορα στην περιοχή. Τα αποτελέσματα αυτά δεν πείθουν κανέναν".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου