Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Τι κάνει σήμερα ο Γιάννης Σαββιδάκης;

Ο Γιάννης Σαββιδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στου Ζωγράφου. Ο πατέρας του εργαζόταν στην ΕΥΔΑΠ και η μητέρα του ήταν δασκάλα στο Αρσάκειο. Από παιδί είχε το χάρισμα να τραγουδά. Άλλωστε, από την ηλικία των 8 – 9 ετών τραγουδούσε με πολύ άνεση 30 με 40 τραγούδια. Στα 12 του άρχισε μαθήματα κιθάρας και βιολιού και σπούδασε Σωματική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.




Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του, μετακόμισε στην Αμερική για μεταπτυχιακά ενώ παράλληλα εργαζόταν και ως μουσικός. Το 1989 μαζί με τη Φανή Πολυμέρη εκπροσώπησε την Κύπρο στη Γιουροβίζιον με το τραγούδι «Απόψε ας βρεθούμε» και λίγο αργότερα κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο που είχε τίτλο το όνομά του.


Τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά και το 1993 συμμετείχε στο πρόγραμμα «Σινεμά ο δικός μας παράδεισος» του Μίμη Πλέσσα. Μία συνεργασία που κράτησε και τον επόμενο χειμώνα στο πρόγραμμα με γενικό τίτλο «Β΄ ημίχρονο», το οποίο κυκλοφόρησε σε δίσκο. Πήρε μέρος και στη σειρά του ΑΝΤ1 «Της Ελλάδος τα παιδιά» για την οποία είχε αναλάβει να γράφει και τη μουσική.


Το Μάιο του 1995 κυκλοφόρησε το «Απ’ το χάδι στο φιλί» σε δικούς του στίχους και μουσική. Τον ίδιο χρόνο συνεργάστηκε με τη Δήμητρα Γαλάνη στο «Χάραμα» και τον Ιούλιο του 1997 κυκλοφόρησε το cd single «Δέκα μάγισσες», το οποίο έμεινε για πολλές εβδομάδες στο νούμερο 1 των πωλήσεων. 


Εκτός από την επιτυχημένη δουλειά του, το ίδιο καλοκαίρι εμφανίστηκε με τη Χαρούλα Αλεξίου σε συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος και μέσα στο φθινόπωρο κυκλοφόρησε την τέταρτη δισκογραφική του δουλειά. 





Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε την πέμπτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Έξω απ’ την αλήθεια» και το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς εμφανίστηκε στον «Ηλεκτρικό» με τον Χρήστο Δάντη και στη Μουσική Σκηνή του Πειραιά με την Ερωφίλη. 


Ο Δεκέμβριος του 2001 τον βρήκε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και τον Ιούνιο του 2002 υπέγραψε συμβόλαιο και το Σεπτέμβρη κυκλοφόρησε ένα single με τίτλο το όνομά του και έχει επιλεγεί από την Dreamworks για να αποδώσει με ελληνικούς στίχους τα τραγούδια της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Spirit», τα οποία στην αμερικανική έκδοση ερμήνευσε ο Bryan Adams. 


Σήμερα ο Γιάννης Σαββιδάκης κάνει περιοδείες και ζωντανές εμφανίσεις κατά διαστήματα στην επαρχία και προμοτάρει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Γίνομαι Θεός», στο οποίο συμμετέχει η ηθοποιός, Κατερίνα Τσάβαλου. 


Όπως αναφέρει στο newsbeast.gr ο μουσικός, είναι πολύ ευχαριστημένος που γύρισε στη σκηνή καθώς υπάρχει κόσμος που τον συναντά και του λέει «Σε χάσαμε», παροτρύνοντάς τον να συνεχίσει τις εμφανίσεις του. Συμβουλεύει τους νέους να βεβαιωθούν ότι έχουν ταλέντο και να μην υποκύπτουν. 


Αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς ο προηγούμενος χρόνος του χάρισε το δεύτερο παιδί του και γι’ αυτό δεν μπορεί να κρύψει το γέλιο του. Περνά τον ελεύθερο χρόνο του με την οικογένειά του και τους φίλους του και εύχεται όλος ο κόσμος να είναι πρωτίστως υγιής και μετά να σκέφτεται τα τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας. Είναι λάτρης του ποδόσφαιρου και του τένις ενώ κάποιες φορές παίζει τάβλι με φίλους. 


Ο Γιάννης Σαββιδάκης είναι πάρα πολύ ειλικρινής και αυτό είναι κάτι που δεν του αρέσει αλλά προτιμά να πληγώνει παρά να κοροϊδεύει τους γύρω του. «Δεν εμπνέομαι από τίποτα. Γράφω χωρίς λόγο τραγούδια και μουσική. Όταν πιάνεις το χαρτί και το στυλό, είναι σαν ένα ποτάμι που τρέχει ασταμάτητα. Όλα έρχονται μόνα τους» τονίζει για το τι τον εμπνέει να γράφει τις δημιουργίες του. Και εύχεται κάποια στιγμή να συνεργαστεί με τους Coldplay.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου