Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

700 τυφλοί έχαναν το φώς τους προεκλογικά...

Οι περισσότεροι έχασαν το «φως» τους από τη βρεφική ηλικία με γνωμάτευση μιας υγειονομικής επιτροπής που είχαν ορίσει οι πολιτικές αρχές σε προεκλογικές περιόδους. Ερευνα για να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα νόμιμα Εκ γενετής… τυφλοί με πιστοποιητικό είναι το 2% νησιού του Ιονίου! Αυτό ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία σε έλεγχο ρουτίνας που πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα ωραιότερα Επτάνησα, δημιουργώντας μεγάλα ερωτηματικά σε όσους διενήργησαν την έρευνα...
Το γεγονός ότι 700 κάτοικοι του νησιού ήταν… τυφλοί οδήγησε αρχικά στη σκέψη ότι αυτός ο εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός να οφειλόταν σε κάποια επιδημία που είχε χτυπήσει κατά το παρελθόν το νησί, εφόσον οι περισσότεροι έπαιρναν το προνοιακό επίδομα από τη βρεφική τους ηλικία.


Η δεύτερη σκέψη των αρμόδιων «γέννησε» τις αμφιβολίες και τους προβληματισμούς, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν κλιμάκια των δύο σχετιζόμενων υπουργείων, Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.


Μετά μια ενδελεχή και ιδιαίτερα διασταυρωμένη έρευνα το επιστημονικό δυναμικό των δύο υπουργείων προσπάθησε να εξακριβώσει τι ακριβώς συνέβαινε στο νησί, αλλά εξ αρχής δεν κατάφερε να λύσει το μυστήριο του τόσο μεγάλου αριθμού τυφλών.

 

Έλεγχοι


Οταν, όμως, έφτασε η ώρα να ελέγξει τα πιστοποιητικά, βάσει των οποίων δίνονταν τα προνοιακά επιδόματα, διαπιστώθηκε ότι πολλοί εξ αυτών τυφλώθηκαν με… γνωμάτευση μιας υγειονομικής επιτροπής που είχαν ορίσει οι πολιτικές αρχές της χώρας και αυτό πάντα γινόταν σε προεκλογικές περιόδους…


Την ευθύνη του ελέγχου ανέλαβε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος και αναμένεται να προβεί σήμερα ή αύριο σε σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο υφυπουργός διαπίστωσε ότι από τους 35.000 κατοίκους του νησιού οι 700 εμφανίζονταν επισήμως τυφλοί, δηλαδή το 2%!!!


Επειτα από αυτήν τη συγκλονιστική αποκάλυψη χθες στο νησί του Ιονίου ξεκίνησαν οι επανακρίσεις όσων δηλώνουν τυφλοί.

 

Ο έλεγχος των προνοιακών επιδομάτων, το ποσό των οποίων ανέρχεται σε 6,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Υγείας θα γενικευτεί, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι τα λαμβάνουν νόμιμα και πόσοι παράνομα, ενώ αναμένεται όσοι έχουν καταθέσει ψευδή στοιχεία, εκτός από το να… βρουν το φως τους, να πληρώσουν και τα ανάλογα πρόστιμα.
 

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΕΘΝΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου