Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ HELLENIC SEAWAYS ΜΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ»


Η Hellenic Seaways, η μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία προχώρησε σε συνεργασία με το «Αρχιπέλαγος» - Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας, με αφορμή την επιτυχή επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς στην Αθήνα, θαλάσσιας χελώνας στη Σάμο.


Η χελώνα βρέθηκε να πλέει τραυματισμένη, φέροντας βαρύ τραύμα στο κεφάλι από προπέλα στην παραλία Ψιλή Άμμος στην περιοχή του Πυθαγορείου. Αμέσως, ειδοποιήθηκε η ομάδα Αρχιπέλαγος, προκειμένου να προσφέρει στην χελώνα τις πρώτες βοήθειες. Την επόμενη μέρα, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, η Hellenic Seaways με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ μετέφερε τη χελώνα στον Πειραιά, συνοδεία ερευνητή του Αρχιπελάγους στον Πειραιά, την οποία παρέδωσαν στα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων».

ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ


Η Hellenic Seaways είναι ιδιαίτερα ευτυχής με τη νέα συνεργασία, καθώς διατίθεται να συμβάλλει στο σημαντικό έργο που προσφέρει το Αρχιπέλαγος, μια μη-κερδοσκοπική, μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση, που δραστηριοποιείται από το 1998 σε ένα διευρυμένο πεδίο δράσης, το οποίο καλύπτει το σύνολο των ελληνικών θαλασσών και σταδιακά επεκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή της ΒΑ Μεσογείου.

Μεταφορά θαλάσσιας χελώνας στο Νήσος Μύκονος


Η Hellenic Seaways, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά θέματα δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει εθελοντικές δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας σε θέματα που αφορούν στην προστασία και τη διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος. 
Η Hellenic Seaways είναι η μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία που δραστηριοποιείται στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών και φορτίων στην Ελλάδα και την ευρύτερη Μεσόγειο. Η εταιρεία διαθέτει στόλο με περισσότερα από 30 πλοία (συμβατικά και ταχύπλοα), και προσεγγίζει περισσότερους από 35 προορισμούς στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας στους επιβάτες της ολοκληρωμένες τουριστικές υπηρεσίες εν πλω.

Η Hellenic Seaways είναι πιστοποιημένη από το 2000 σύμφωνα τα διεθνή πρότυπα ναυσιπλοΐας μεριμνώντας για την τακτική συντήρηση του στόλου της, και διασφαλίζοντας την ασφάλεια και υγεία των επιβατών και των πληρωμάτων της εν πλω, αλλά και την προστασία και διατήρηση του θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος. Πρόκειται για μία δέσμευση διαρκείας που διέπει την εταιρική κουλτούρα της Hellenic Seaways και κατευθύνει τόσο τη λειτουργία της όσο και τη σχέση της με τους συνεργάτες και το επιβατικό κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.hsw.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου