Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Εν βρασμώ χιλιάδες μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ σε όλη την Ελλάδα!



"Εν βρασμώ φαίνεται πως βρίσκεται η μεγαλύτερη φοιτητική παράταξη τον τελευταίο καιρό, αφού συνεχείς καταγγελίες γίνονται από οργανώσεις όλης της χώρας ενάντια στον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Α.Παπαμιμίκο και τον Γραμματέα ΔΑΠ ΑΕΙ Α.Ιωαννίδη για το σταλινικό και "υπόγειο" τρόπο που αυτοί λειτουργούν για τη στελέχωση όλων των, υποτίθεται...

δημοκρατικά εκλεγμένων, οργάνων της παράταξης.  Στις εκλογές ανάδειξης Γραμματειών Πόλης σε Αθήνα και επαρχεία τα κατά συρροήν έκτροπα έφτασαν την κατάσταση στα άκρα και πλήθος Δαπιτών στα όρια της ανοχής τους. Στις εκλογές ανάδειξης Γραμματείας Πάτρας η τοπική "διοίκηση" των εντολοδόχων του Παπαμιμίκου απέκλεισε από τη διαδικασία και τις θέσεις αντιπροσώπευσης στη Γραμματεία τις μεγαλύτερες οργανώσεις της πόλης που με την εντυπωσιακή τους άνοδο έφεραν το πανηγυρικό αποτέλεσμα και την πρώτη θέση στην πόλη για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές!

Στα πολύπαθα Γιάννενα (θυμίζουμε πως πέρσι Γραμματεία Πόλης εξελέγη με...φαξ που στάλθηκε από το Γραμματέα ΔΑΠ ΑΕΙ Ιωαννίδη διορίζοντάς τους, αλλά ουδέποτε έγιναν αποδεκτοί από τη συντριπτική πλειοψηφία των σχολών της πόλης) η κεντρική διοίκηση αρνείται προς το παρόν με υπεκφυγές την εκτέλεση εκλογικής διαδικασίας και ενώ οι αναγγελθείσες από την ίδια προθεσμίες έχουν παρέλθει. Θυμίζουμε πως στην πόλη των Ιωαννίνων οι 3 από τις 13 σχολές που πρόσκεινται φιλικά στην κεντρική διοίκηση, εκ των οποίων και όλα τα διορισμένα μέλη της δήθεν προηγούμενης Γραμματείας Πόλης, υπέστεισαν τεράστια καθήζηση και πτώση ποσοστών στις φοιτητικές εκλογές, ενώ οι υπόλοιπες 10 θριάμβευσαν και άγγιξαν όλες μαζί ποσοστό 49%!

Αυτές οι 10 άλλωστε, ας μην ξεχνάμε, είναι οι σχολές ενάντια στις οποίες συνέβη η ξεδιάντροπη και ανήκουστη κίνηση του Ιωαννίδη να κινηθεί δικαστικά 2 μόλις μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές προκειμένου να τους στερήσει το δικαίωμα να κατέλθουν στη διαδικασία με φηφοδέλτιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ! Άραγε η κεντρική διοίκηση ετοιμάζει ήδη το κείμενο για το νέο φαξ; Η ίδια κεντρική διοίκηση που αποπειράθηκε νομικά να στερήσει το δικαίωμα από τους Δαπίτες των Ιωαννίνων να αντιπροσωπεύσουν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και θέλησε να στερήσει από το πανελλήνιο σύνολο της ΔΑΠ ΑΕΙ τις 1800 ψήφους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων; Η ίδια η δικαιοσύνη δικαίωσε αυτούς αλλά η κεντρική διοίκηση μάλλον θεωρεί εαυτόν υπεράνω νόμων και δικαστικής εξουσίας στην οποία αυτή μόνη της προσέφυγε!

Στη Θεσσαλονίκη δεν πάει πολύς καιρός που ένα ιδιαίτερα μεγάλο πλήθος εκλεκτόρων για τη Γραμματεία Πόλης (36 στο σύνολο) αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία καταγγέλοντάς την ως στημένη και καλά σκηνοθετημένη από τον πρόεδρο Παπαμιμίκο και το επιτελείο του. Κατείγγηλαν δε επίσης την εν γένει φιλοσοφία της διοίκησης που επιθυμεί Όργανα χωρίς γνώμη και χωρίς κανένα λειτουργικό παρεμβατισμό, Όργανα αποτελούμενα από πειθήνια πρόβατα των καλών ποιμένων που θέλουν να λέγονται διοικητές της!

Εκλογές για ανάδειξη Συμβουλίων Σχολών, τέλος, σε κάποιες σχολές της Αθήνας δεν έγιναν ποτέ αφού η "διοίκηση" τις αρνήθηκε διορίζοντας άνευ διαδικασίας "δικούς" της (όπως σε Φυσικό και Φαρμακευτική Αθήνας για δεύτερη συνεχή χρονιά κι ενώ η πρώτη αυταρχική επιβολή οδήγησε στη διάλυση των οργανώσεων αυτών!), άλλες "έγιναν" με νοθεία στην κάλπη από τη διορισμένη εκ της "διοικήσεως" εφορευτική επιτροπή για να εκλεγούν οι αρεστοί (Νομική Αθήνας) κι άλλες "έγιναν" με νοθεία στον εκλογικό κατάλογο των διαδικασιών από τη "διοίκηση" η οποία φρόντισε να στερήσει το δικαίωμα ψήφου σε δεκάδες Δαπίτες κάθε οργάνωσης (π.χ. Πολιτικό Νομικής).

Βυζαντινά παρασκήνια σε μωσαϊκά δαιδαλώδων...στοών (βλέπε Λυκούργου) έλαβαν χώρα κατά κόρον στις εσωκομματικές εκλογές της Αθήνας, με πρωταγωνιστή το Γραμματέα ΔΑΠ ΑΕΙ Ιωαννίδη. Σύνηθες φαινόμενο ήταν στα κεντρικά γραφεία να αγνοείται η τύχη του, ενώ ενίοτε φυγαδευόταν τρέχοντας (!) από τους...κολλητούς του Χημικούς και Παντειακούς για να μην τον προλάβουν στα γραφεία Δαπίτες σχολών στις οποίες αρνιόταν το δικαίωμα στις εσωκομματικές και στην ανάδειξη ηθικώς και νομίμως εκλεγμένου νέου Συμβουλίου Σχολής!

Κι ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουμε πως ανάλογος αναβρασμός επικρατεί και στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ, επίσημες καταγγελίες φτάνουν βροχή στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού με εμπλεκόμενα ονόματα αυτά του προέδρου του κόμματος Α.Σαμαρά, του διευθυντή του γραφείου του Κ.Αρβανιτόπουλου και του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Α.Λυκουρέντζου. Άραγε ποια θα είναι η αντίδραση Σαμαρά στη μελετημένη προσπάθεια συρρίκνωσης της νεολαίας; Ο καιρός θα δείξει... Σημασία έχει πως χιλιάδες Δαπίτες από όλη τη χώρα βράζουν και αποζητούν την κάθαρση, Δαπίτες που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της παράταξης κι όμως χρησιμοποιούνται σαν αναλώσιμοι για να καρπώνονται τα εύσημα και τις "καρέκλες" οι μαέστροι μόλις 3-4 οργανώσεων ανά την Ελλάδα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου