Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ντροπή και αίσχος: κλείνουν οριστικά την υπόθεση Ζήμενς



Όπως μαθαίνουμε το ΠΑΣΟΚ μαζεύει υπογραφές βουλευτών του προκειμένου να κατατεθεί στην Βουλή αίτηση αναίρεσης της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Ποιος ηγείται της σχετικής προσπάθειας; Δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε πως είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, ο κ. Σήφης Βαλυράκης.Εκτός των άλλων αποδεικνύεται έτσι ότι όταν προ ολίγων ήμερων οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απέρριψαν την προηγούμενη πρότασή τους και αθώωσαν τον Χρ. Μαρκογιαννάκη και τον Γ. Αλογοσκούφη, δε επρόκειτο περί “ήττας της κυβέρνησης”. Aλλά περί μεθόδευσης με σκοπό τον οριστικό ενταφιασμό της υπόθεσης.

Κατά τα άλλα επιβεβαιώνονται όλα όσα για τα οποία προειδοποιούσαμε από τότε που συγκροτήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή – παρωδία για την Ζήμενς. Παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις της για κάθαρση, για αποκάλυψη των υπευθύνων του σκανδάλου και των διεφθαρμένων πολιτικών, καθώς και για διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη γερμανική εταιρεία, στο παρασκήνιο η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει κλείσει ολοκληρωτικά την υπόθεση του μείζονος Μεταπολιτευτικού σκανδάλου πολιτικο-οικονομικής διαφθοράς. Κι αυτό έγινε για τους εξής κυρίως λόγους:

Πρώτον: Η Καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ είναι ο πραγματικός πλέον κυβερνήτης και της Ελλάδας και διέταξε να θαφτεί η υπόθεση της Ζήμενς που εκτός της ελληνικής είναι στυλοβάτης και της γερμανικής διαπλοκής.

Δεύτερον: Το ΠΑΣΟΚ είναι ταυτισμένο με την ελληνική διαπλοκή κι αυτή με την Ζήμενς, από την εποχή που η «μισή Γερμανία», η «Ανατολική» έστελνε στην Ελλάδα τους πράκτορές της για να εξαγοράσουν και ποδηγετήσουν το «ανεξάρτητο» και «αδέσμευτο» πράσινο «Κίνημα Λαού».

Εάν τα έργα που έπαιρνε η Siemens χάρις στους διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς και κρατικούς παράγοντες ήταν μια φορά σκάνδαλο, ο τρόπος που επιχειρείται το κουκούλωμά του είναι δέκα φορές σκάνδαλο. Και οι μεν Γερμανοί, με την κάλυψη αξιωματούχων της Siemens, είχαν καταστήσει εξ’αρχής σαφές ότι θα προστατεύσουν όλους όσοι προωθούσαν τις μίζες από τα “μαύρα ταμεία” της, στην Ελλάδα όμως, ακόμα και η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης προχωρεί με ρυθμούς σημειωτόν, ενώ άπαντες οι εμπλεκόμενοι, όπως οι Μαυρίδης, Γεωργίου, κ.λ.π., είναι ελεύθεροι και ουδόλως έχουν συμβάλλει στη διερεύνηση του σκανδάλου. Αντιθέτως κάνουν νέες μπίζνες. Με ποιούς; Εδώ θα είμαστε και θα δείτε.

Αλλά, όπως έχουμε ξαναπεί, φαντάζεστε να είχε βγει ένας γαλάζιος Τσουκάτος και να είχε πει, όπως ο πράσινος, «μάλιστα, κύριοι πήρα 1.000.000 ευρώ από την Siemens και πήρα τα κουπόνια και τα έδωσα στο κόμμα;».

Φαντάζεστε να είχε αποδειχθεί ότι ένας μπλε Τρεπεκλής ήταν ο επίσημος αντιπρόσωπος του αμαρτωλού C4I και είχε βγάλει και κάμποσα εκατομμυριάκια; Φαντάζεστε να είχε βγει ένας μπλε Κοροβέσης και να μας είχε πει ότι επί Οικουμενικής έβαλε και το κόμμα του το χέρι στο μέλι;

Τι θα γινόταν σήμερα, αν στην θέση του ΠΑΣΟΚ ήταν η ΝΔ και προωθούσε τέτοιο προκλητικό και εξοργιστικό θάψιμο; Ακούει κανείς στην Συγγρού;

http://www.antinews.gr/2011/08/04/116424

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου