Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ποιος τελικά δεν θέλει τη συναίνεση;



Η άρνηση της κυβέρνησης στην πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για ένα Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό, τη βαριά «βιομηχανία» της χώρας, αποδεικνύει στη πράξη για μια ακόμη φορά ότι οι δήθεν προσκλήσεις συναίνεσης εκ μέρους του πρωθυπουργού αποτελούν κενές περιεχομένου ρητορείες.


Μοναδικός σκοπός της, πλέον αναποτελεσματικής στα μεταπολιτευτικά χρονικά, κυβέρνησης ήταν και παραμένει η παραπλάνηση της κοινής γνώμης και η ωραιοποίηση με επικοινωνιακά τερτίπια της παταγώδους αποτυχίας της πολιτικής της.

Χωρίς συναίσθηση των τεραστίων ευθυνών της για την καταστροφική οικονομική πολιτική -που οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ, την αγορά στην ασφυξία, την κοινωνική συνοχή στα όρια της κατάρρευσης- αναζητά να βρει ενόχους, για τα αποτελέσματα της αλλοπρόσαλλης τακτικής της, στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η άρνηση της κυβέρνησης στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα ευρύ διάλογο με σκοπό ένα Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό, με τη συμμετοχή κομμάτων, κοινωνικών εταίρων και φορέων του κλάδου:

·         Αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις στο θέμα της συναίνεσης.
  • Η επίκληση στη αναγκαιότητα της συναινετικής αρωγής της αντιπολίτευσης προβάλλεται με μελοδραματικούς τόνους, κάθε φορά που αναζητούν συνενόχους στις λανθασμένες επιλογές τους.
  • Και κάθε φορά, που διαφαίνεται εφικτή η δυνατότητα συναίνεσης σε συγκεκριμένα ζητήματα, προς όφελος της οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου, τα κυβερνητικά στελέχη επιστρέφουν στη γνώριμη μηδενιστική πολεμική τους.

Έτσι, πέφτει και το  τελευταίο φύλλο συκής της κυβέρνησης που επιλέγει την οξύτητα, καθώς επιμένει να κατηγορεί τελείως ανυπόστατα ως υποκινητή των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση όμως:
o    Αποσιωπά ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταδικάσει με απερίφραστο τρόπο, που δεν επιδέχεται διπλή ανάγνωση, τις ακραίες μορφές αντίδρασης των ιδιοκτητών ταξί.
  • Λησμονεί ότι «το λάδι στη φωτιά», εν μέσω του θέρους, προέρχεται από τις εμμονές του υπουργού μεταφορών κ. Ραγκούση.  Κι αυτό δεν το λέει η Νέα Δημοκρατία. Το λένε βουλευτές και στελέχη του ίδιου του ΠΑΣΟΚ, που ζητούν ακόμη και την παραίτησή του.
  • Ποντάρει στον κοινωνικό αυτοματισμό για να καλύψει την αναποτελεσματικότητα της πολιτικής της.
Άλλωστε, να θυμίσουμε στους σημερινούς κυβερνώντες, ότι ως αντιπολίτευση είχαν διαπρέψει, με συμμετοχή ακόμη και του ίδιου του νυν πρωθυπουργού αλλά και του κ. Ραγκούση, σε κάθε είδους κινητοποίηση, χωρίς ποτέ να αναλογιστούν κοινωνικό και οικονομικό κόστος.

Εν πάση περιπτώσει, η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί επιτέλους ότι οι πολίτες δεν αυταπατώνται πλέον ούτε με τις επικοινωνιακές πρακτικές, ούτε με τις επικίνδυνες τακτικές παραπλάνησης. Το τι επιδιώκει και τι αξίζει ο καθένας το δείχνουν τα αποτελέσματα του έργου του!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου