Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΠΓΔΜ: Αφαιρέθηκε η συχνότητα από το μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό

Η Αρχή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της ΠΓΔΜ, προχώρησε στην αφαίρεση της συχνότητας από το μεγαλύτερο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό σταθμό «Α1» με αποτέλεσμα να διακοπεί το πρόγραμμα του σταθμού. Σύμφωνα με την αρχή η απόφαση αυτή πάρθηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι ο "Α1" τέθηκε προ ημερών σε διαδικασία εκκαθάρισης, μετά την επιβολή προστίμου 8,5 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή από την Υπηρεσία Δημόσιων Εσόδων της ΠΓΔΜ και την αδυναμία καταβολής του προστίμου από την ιδιοκτησία του σταθμού.


Το
Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της ΠΓΔΜ αλλά και η Ένωση Δημοσιογράφων, αμφισβήτησαν έντονα την απόφαση κάνοντας λόγο για απόφαση αμφιβόλου νομιμότητας. Έντονες ήταν και οι επικρίσεις από την πλευρά του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM), η οποία έκανε λόγο «για σοβαρό χτύπημα κατά της Δημοκρατίας στη χώρα» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι ότι βρίσκεται πίσω από την απόφαση για την αφαίρεση της συχνότητας από τον "Α1".

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα τρεις αντιπολιτευόμενες ημερήσιες εφημερίδες των Σκοπίων, οι «Βρέμε» (Vreme), «Σπιτς» (Spic) και «Κόχα ε Ρε» (Koha e Re), οι οποίες ανήκουν στον όμιλο του Βέλια Ράμκοφσκι, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει και ο "Α1", που τα τελευταία δύο χρόνια
ασκούσε εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, ανέστειλαν την έκδοση τους, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Εδώ και αρκετούς μήνες τα ΜΜΕ του ομίλου Ράμκοφσκι, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα
, μετά τη σύλληψη, τον περασμένο Δεκέμβριο, του κ.Ράμκοφσκι και αρκετών συνεργατών και μελών της οικογένειάς του, με τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και του "ξεπλύματος" βρώμικου χρήματος.

Ο ίδιος ο κ. Ράμκοφσκι αρνείται τις κατηγορίες αυτές και έχει αναφέρει ότι η δίωξή του έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, λόγω της κριτικής που ασκεί ο "Α1" και οι εφημερίδες του ομίλου στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

 


Πηγή: newscode

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου