Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Λουκέτο στα «γαλάζια» Πανεπιστήμια Μακεδονίας και Πελοποννήσου βάζει το Υπουργείο Παιδείας


Συντονισμένη επίθεση δέχονται τα Πανεπιστήμια Μακεδονίας και Πελοποννήσου το τελευταίο χρονικό διάστημα από το Υπουργείο Παιδείας. Η επίθεση αυτή επιχειρείται τόσο μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και την έντυπη δημοσιογραφία, όσο και διαρροές κυβερνητικών στελεχών που μιλάνε για όργιο διαφθοράς στα συγκεκριμένα ιδρύματα.

Καλά πληροφορημένες πηγές μιλάνε για «προετοιμασία» της κοινής γνώμης προκειμένου να δεχτεί ευκολότερα την κατάργηση των Πανεπιστημίων αυτών στα πλαίσια του «Καλλικράτη» στην ανώτατη εκπαίδευση. Η επιλογή βεβαίως των συγκεκριμένων ιδρυμάτων μόνο τυχαία δεν είναι καθώς στα ιδρύματα αυτά παραδοσιακά εργάζονταν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας προσκείμενοι στην κεντροδεξιά, με βάσει τα αποτελέσματα των εκλογών στα αυτοδιοικητικά όργανα.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλάνε για πολιτικές διώξεις καθηγητών και όχι για προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Πανεπιστημίου. Όλα αυτά, με πρόσχημα τυχόν ατασθαλίες Πρυτανικών Αρχών, Εκπροσώπων Φοιτητικών Παρατάξεων και Διοικητικών Υπαλλήλων. Αυτό που δεν εξηγεί το Υπουργείο Παιδείας της «κόκκινης» Άννας και του «ατρόμητου» Πανάρετου είναι γιατί δεν στέλνει τις υποθέσεις αυτές στη δικαιοσύνη ώστε οι ένοχοι τυχόν διαφθοράς να τιμωρηθούν και αντί αυτού προτιμάται η λύση κατάργησης ιδρυμάτων; Να τιμωρήσουν δηλαδή τους πραγματικούς ενόχους και όχι να την πληρώσουν ακόμα μία φορά οι άμαχοι.

Άραγε … αν υπάρξουν κρούσματα διαφθοράς σε κάποιο Υπουργείο … θα υπάρξει εισήγηση κατάργησης του εν λόγω Υπουργείου;

Οι φωνές πληθαίνουν από ότι μαθαίνουμε … και αυτήν την φορά οι πραγματικοί ένοχοι, αν υπάρχουν θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην κοινή γνώμη (τουλάχιστον) … όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ta lamogia ths ONNED AE TOU PROEDROU THS ONNED Kou PAPAMIMIKOU NA TIMWRH8OUN

Ανώνυμος είπε...

Τι φταίει ρε μεγάλε ο Παπαμιμίκος; Από τους φοιτητές ξεκινά η διαφθορά;

Ανώνυμος είπε...

to PASOK exei sistima...den paizontai oi tipoi. sto telos tha tous parakalame na ta kleisoun ta panepistimia gia na mas sosoun apo tin diafthora...oi arxiereis tis diafthoras!!!!

Δημοσίευση σχολίου