Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Επεισόδια τη νύχτα στην Κερατέα

Ηρεμία επικρατεί πλέον στην περιοχή της Κερατέας μετά από μία νύχτα επεισοδίων που κυριάρχησαν οι οδομαχίες, ο πετροπόλεμος, οι μολότοφ και τα χημικά που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις της αστυνομίας κατά των κατοίκων που παραμένουν στο μπλόκο, επί της οδού Λαυρίου, διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.  
Η ένταση αποκλιμακώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 02:35 τα ξημερώματα όταν oι εκατοντάδες αγανακτισμένοι κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, πολιορκώντάς το για αρκετή ώρα, αποχώρησαν προς τις αρχικές τους θέσεις. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που περιφρουρούν το κτίριο.
Καρέ-καρέ τα επεισόδια στην ΚερατέαΛίγο μετά τις 23:00 και ενώ ήταν αρκετός κόσμος συγκεντρωμένος στο μπλόκο, οι διμοιρίες των ΜΑΤ πραγματοποίησαν επιχείρηση για να τους απομακρύνουν χρησιμοποιώντας χημικά.
Μετά την επιχείρηση των αστυνομικών, ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά των ανδρών των ΜΑΤ.
Στις 00:30 έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών αστυνομικούς με τους κατοίκους να οπισθοχωρούν από το μπλόκο πλησίον του Οβριοκάστρου.
Στη 01:15 τα ξημερώματα εκδηλώθηκε φωτιά στο 2ο δημοτικό σχολείο της Κερατέας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι αρνούνται ότι εμπλέκονται στο περιστατικό και το καταδικάζουν.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου