Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ξεκίνησε ακροαματική διαδικασία σε βάρος του ιατρού του Μάικλ Τζάκσον

Με τις καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε στο Λος Άντζελες η ακροαματική διαδικασία σε βάρος του Κόνραντ Μάρεί, γιατρού του Μάικλ Τζάκσον, η έκβαση της οποίας θα κρίνει εάν ο γιατρός θα δικαστεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια για το θάνατο του βασιλιά της ποπ...

Ο γιατρός δηλώνει αθώος, αρνούμενος πως φέρει ευθύνη για την υψηλή δόση προποφόλης που οδήγησε στο θάνατο του Μ.Τζάκσον.
Ένας από τους σωματοφύλακες του τραγουδιστή κατέθεσε την Τετάρτη πως ο γιατρός καθυστέρησε υπερβολικά να καλέσει ασθενοφόρο ενώ βιαζόταν να μαζέψει μπουκαλάκια με φάρμακα.
Ο γιατρός «με διέταξε απλώς να μαζέψω κάποια μπουκάλια, ή φιαλίδια, και να τα βάλω σε μία τσάντα» κατέθεσε ο 34χρονος Αλμπέρτο Αλβάρεζ, αναφέροντας πως όλα αυτά συνέβησαν στο διάστημα 21 λεπτών που μεσολάβησε μέχρι ο Κ.Μάρεϊ να καλέσει για ασθενοφόρο.
Ο αντιεισαγγελέας ανέφερε πως ο γιατρός «είχε χορηγήσει προποφόλη χωρίς να διαθέτει το απαραίτητο ιατρικό υλικό, δεν διέθετε νοσηλευτικό προσωπικό, καθυστέρησε να καλέσει βοήθεια, δεν διατηρούσε ιατρικούς φακέλους για τον τραγουδιστή και δεν είχε ενημερώσει το προσωπικό των πρώτων βοηθειών ούτε τους γιατρούς στο Ιατρικό Κέντρο UCLA όπου διακομίστηκε ο Τζάκσον, για την κατάσταση της υγείας του ασθενή».
Η ακροαματική διαδικασία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και 35 μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν. Για να οδηγηθεί ο κατηγορούμενος στο εδώλιο, τα δικαστήρια γενικά απαιτούν σε τέτοιες διαδικασίες μικρότερης βαρύτητας αποδεικτικά στοιχεία από ό,τι σε μία δίκη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου