Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Αυτό δεν είναι Διαύγεια ... αυτό είναι οι Στάβλοι του Αυγεία

Ένας από τους άθλους του μυθικού Ηρακλή ήταν ο καθαρισμός των Στάβλων του Αυγεία ... από τις ακαθαρσίες ετών. Η προσπάθεια "καθαρισμού" των "ακαθαρσιών" του Δημοσίου από τα έτη κακαδιαχείρησης του, μάλλον αναδεικνύεται "μυθικός" άθλος που ουδείς φανταστικός ή πραγματικός ήρωας δεν μπορεί να φέρει εις πέρας.

Η κυβέρνηση του ΓΑΠ προσπάθησε με τη χρήση της Διαύγειας (http://diavgeia.gov.gr/) να φέρει στο φως όλες τις αποφάσεις του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα ... κατορθώνοντας να γεμίσει με "σκουπίδια" το διαδίκτυο. Χαρακτηριστικό είναι πως υπάρχουν Οργανισμοί που δημοσιεύουν δαπάνες της τάξεως των 20 και 30 ευρώ ... ενώ δεν έχουν δημοσιεύσει ούτε μία Διοικητική Απόφαση.

Το χάος των μικροδημοσιεύσεων που επικρατεί καθιστά αδύνατη την παρακολούθηση της λειτουργίας του Δημοσίου και μόνο χρονοκαθυστέρηση δημιουργεί. Καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι σχεδιασμού τέτοιων πρωτοβουλιών αντί μόνο να σκορπούν λεφτά για ιστοσελίδες να διαμορφώνουν μεθοδολογίες λειτουργίας τους ... ώστε να εξυπηρετούν ουσιαστικά τον πολίτη και τη διαφάνεια.

Αλήθεια ... θυμάται κανείς ποιος ήταν ο επόμενος άθλος του Ηρακλή;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου