Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Απίστευτο: Τρίδυμα με 11 χρόνια διαφορά!

Ακούγεται απίστευτο, κι όμως τα δύο 11χρονα κορίτσια με το τριών μηνών μωρό στην φωτογραφία είναι όντως τρίδυμα αδέρφια! Παρ’όλο που η Bethony, η Megand και η Ryleigh συνελήφθησαν την ίδια μέρα, η Ryleigh γεννήθηκε 11 χρόνια αργότερα από τις δίδυμες αδελφές της.

Η σπάνια αυτή περίπτωση έγινε εφικτή επειδή τα δύο έμβρυα γονιμοποιήθηκαν το 1998, ενώ το τρίτο παρέμενε κατεψυγμένο μέχρι πρόσφατα. Συγκεκριμένα, λόγω γυναικολογικών προβλημάτων όπως η ενδομητρίωση και οι πολυκυστικές οωθήκες, οι πιθανότητες της κυρίας Shepard ήταν μειωμένες με αποτέλεσμα το ζευγάρι να αποφασίσει να ξεκινήσει θεραπεία.

Από τα 24 ωάρια που συνέλεξαν οι γιατροί, τα 14 γονιμοποιήθηκαν επιτυχώς. Τα 2 εμφυτεύθηκαν ενώ τα υπόλοιπα 12 καταψύχθηκαν και η εγκυμοσύνη των δύο κοριτσιών κύλησε ομαλά και τα οι Bethony και Megand γεννήθηκαν απόλυτα υγιείς, αν και 6 εβδομάδων πρόωρα.

Περίπου 9 χρόνια αργότερα, η οικογένεια Shepherd απέκτησε την επιθυμία για ένα ακόμη μωρό και απευθύνθηκε στην ίδια κλινική, όπου χρησιμοποίησε ένα από τα έμβρυα που είχαν καταψύχθει τότε.
“Η σκέψη ότι θα χρησιμοποιούσαμε ένα έμβρυο από αυτά που είχαν αποθηκευτεί πριν τόσα χρόνια ήταν παράξενη, ωστόσο ξέραμε ότι το μωρό θα ήταν στην ουσία τρίδυμο των κοριτσιών μας, από την στιγμή που όλα είχαν συλληφθεί την ίδια στιγμή. Δεν γνωρίζαμε αν θα πετύχει, αλλά συμφωνήσαμε να δοκιμάσουμε μια και μοναδική φορά. Αν ήταν γραφτό, θα αποκτούσαμε τρίτο παιδί. Αν όχι, δεν θα ξαναδοκιμάζαμε.” εξηγεί η κυρία Shepherd.

Οι γιατροί προειδοποίησαν τους γονείς ότι υπήρχε η πιθανότητα το σώμα να απορρίψει το κατεψυγμένο έμβρυο, όμως όλα πήγαν κατ’ευχήν και η Ryleigh γεννήθηκε υγιής, αν και με 11 χρόνια καθυστέρηση από τις αδερφές της.
“Τα κορίτσια είναι ενθουσιασμένα – και γνωρίζουν ότι η αδερφή τους συνελήφθη την ίδια μέρα με εκείνες, αλλά ήταν στην “κατάψυξη”. Όσο για την μικρή, είναι ένα πολύ χαρούμενο μωρό και έχει πολύ μεγάλη όρεξη… Θα έλεγε κανείς ότι προσπαθεί να καλύψει τον χαμένο χρόνο!” λέει η ευτυχής μητέρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου