Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

«Με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας –Βουλιαγμένης Σ. Πανάς με αντικείμενο την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης» Θετικός στις απόψεις του Δήμου, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:  «Με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας –Βουλιαγμένης Σ. Πανάς με αντικείμενο την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης»  Θετικός στις απόψεις του Δήμου, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ.
Με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλησυναντήθηκε χθες, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς. Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. για τις θέσεις του Δήμου, σχετικά με το σχέδιο πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης που προωθείται από το ΤΑΙΠΕΔ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Σ. Πανάς, δήλωσε πως ο Δήμος δεν είναι αντίθετος στην πώληση του Αστέρα, αλλά στους όρους με τους οποίους δρομολογείται  αυτή, για αυτό και απορρίπτει κατηγορηματικά το σχέδιο που προωθείται από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως μέσα από αυτόν το σχεδιασμό προβλέπεται η τσιμεντοποίηση της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης, μέσω της αλλαγής των χρήσεων γης και των όρων δόμησης στην έκταση αυτή και ουσιαστικά δημιουργείται μια νέα μικρή πόλη στα όρια της ήδη υφιστάμενης, γεγονός που οδηγεί  στην περιβαλλοντική και οικιστική καταστροφή μιας μοναδικής ομορφιάς περιοχής, που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεση του Δήμου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει σε νομικό επίπεδο, για να αποτρέψει  την καταστροφή της περιοχής.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κ. Πανάς, τόνισε πως θέση του Δήμου είναι να διατηρηθεί ως έχει μέχρι σήμερα η χρήση της περιοχής, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ. ΦΕΚ/254/Δ/2004. Δηλαδή, η επιτρεπόμενη δυνατή επέμβαση που είναι θεμιτή και λαμβάνει υπόψη το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, είναι να επιτραπεί στη συγκεκριμένη έκταση η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός των νομίμως υφιστάμενων τουριστικών εγκαταστάσεων. Ο Δήμαρχος, ανέφερε προς τον κ. Κουβέλη, ότι η τοπική κοινωνία δέχεται πως ο μόνος χαρακτήρας που μπορεί να υπάρξει για το ακίνητο, είναι ο τουριστικός και η μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση που μπορεί να γίνει ανεκτή, είναι αυτή της λειτουργίας όλων των ξενοδοχειακών μονάδων. Κλείνοντας, ανέδειξε το ζήτημα που αφορά στην ανάγκη προστασίας των αρχαιοτήτων που βρίσκονται στην περιοχή του Αστέρα.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ άκουσε με μεγάλη προσοχή τα θέματα που ανέδειξε ο Δήμαρχος και εμφανίστηκε θετικός προς τις απόψεις του Δήμου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια περιοχή υπερτοπικής σημασίας που ουσιαστικά είναι ένα δώρο της φύσης στον άνθρωπο.

Στο τέλος της συνάντησης,  ο Δήμαρχος Σ. Πανάς επέδωσε στον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου