Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Το “δέος” του Πελεγρίνη, και το… ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Theodosis-Pelegrinis-Kostas-Kazakos
Είναι, πέρα από κάθε αμφιβολία, ο πιο “επώνυμος” Πρύτανης των τελευταίων ετών για την Ελλάδα. Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης είναι το κεντρικό πρόσωπο του δράματος που παίζεται στον χώρο της παιδείας, στον απόηχο της σκληρής κόντρας με το αρμόδιο υπουργείο, και εκ των πραγμάτων οι θέσεις τις οποίες ανά διαστήματα διατυπώνει, συνιστούν είδηση.

Σήμερα, ο Πρύτανης του μεγαλύτερου και πλέον ιστορικού Πανεπιστημίου της χώρας, του Εθνικού και Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε σε εκδήλωση όπου εισέπραξε έντονο χειροκρότημα για τη στάση του, από τους διοικητικούς υπαλλήλους, και είχε την ευκαιρία να χαρακτηρίσει “πέμπτη φάλαγγα του Φράνκο” το Συμβούλιο του Ιδρύματος, κατηγορώντας το ότι λειτουργεί κατ’ εντολήν του υπουργείου Παιδείας.
“Αισθάνομαι δέος για την απεργία των υπάλληλων μας. Δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τις σάρκες τους.
Εγώ δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ, αλλά είμαι υπερήφανος για σας.
Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές, από ένα πανεπιστήμιο που να έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή”, τόνισε μεταξύ άλλων.
Η κλιμάκωση της δημόσιας παρουσίας του Θεοδόση Πελεγρίνη πάντως, έχει δώσει τροφή σε σενάρια για το ενδεχόμενο εμπλοκής του με την κεντρική πολιτική στις επόμενες εθνικές εκλογές. Φυσικά με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου