Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Κρατούν κλειστό το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ οι διοικητικοί υπάλληλοι

dioikitikoi-ypalliloi-570
Ελάχιστες είναι πλέον οι πιθανότητες να σωθεί το εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετά τη νέα απεργία που κήρυξαν για την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος. Σαρανταοκτάωρη απεργία κήρυξαν για την Τρίτη και την Τετάρτη και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου οι πέντε από τις εννέα σχολές τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών.

Στο ΕΜΠ, υπέρ της απεργίας ψήφισαν 168 υπάλληλοι που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση, ενώ 128 συνάδελφοί τους τάχθηκαν υπέρ της λήξης της απεργίας και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, στη βάση των προτάσεών του.
Στο ΕΚΠΑ, εξετάστηκε η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Αρβανιτόπουλος σε συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους του ιδρύματος. Σύμφωνα με υπαλλήλους που συμμετείχαν στη συνάντηση, ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι δεν θα απολυθεί κανένας υπάλληλος, ότι θα γυρίσουν όλοι στην εργασία τους με το 75% του μισθού τους όσοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και ότι υπόλοιπο 25% θα εξασφαλιστεί από πόρους του ιδρύματος. Ωστόσο, οι υπάλληλοι τάχθηκαν στη γενική τους συνέλευση υπέρ της απεργίας με το σκεπτικό ότι οι προτάσεις δεν συνοδεύτηκαν από ανάλογες εγγυήσεις.
Όπως έγινε γνωστό, στους διοικητικούς υπαλλήλους προτάθηκε επίσης να ξαναστείλουν τα στοιχεία τους προκειμένου να ελεγχθεί εκ νέου η μοριοδότησή τους.
Στον χορό των κινητοποιήσεων παραμένουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Πατρών που κήρυξαν 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη. Παρά την απεργία, όμως, τα μαθήματα στο ίδρυμα γίνονται κανονικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου