Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Η Όλγα δίνει ώθηση στον θρησκευτικό τουρισμό

Olga-Kefalogianni
Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της Μητρόπολης  Δωδεκανήσου,  υπέγραψαν σήμερα η υπουργός Τουρισμού κυρία  Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος, για τις εν Δωδεκανήσω Μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με στόχο την προώθηση και την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στα Δωδεκάνησα.

Παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος και η αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κυρία Ελευθερία  Φτακλάκη.
Σκοπός της συνεργασίας είναι η  προβολή των κορυφαίων θρησκευτικών μνημείων της περιοχής  και η καθιέρωση της Δωδεκανήσου ως έναν σημαντικό θρησκευτικό προορισμό της χώρας.
Μέσα από την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού επιδιώκεται η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προσκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό. Σχετική αναφορά υπάρχει και στο πρωτόκολλο συνεργασίας.
Επίσης για την τόνωση του προσκυνηματικού τουρισμού στα Δωδεκάνησα συζητήθηκε και η έκδοση τουριστικού οδηγού για τα θρησκευτικά μνημεία  στα ρωσικά, καθώς η Ρωσία αποτελεί μια αγορά, με αυξημένο ενδιαφέρον για το θρησκευτικό τουρισμό.
Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού, της Εκκλησίας της Ελλάδος και  της Εκκλησίας της Κρήτης.
Ο θρησκευτικός τουρισμός είναι  μια από τις θεματικές ενότητες στις οποίες το υπουργείο Τουρισμού αποδίδει ιδιαίτερη σημασία και στο πλαίσιο αυτό προωθούνται σχετικές συνέργειες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου