Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ο γιος του Τάσσου Παπαδόπουλου, Νικόλας, νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ. Ενστάσεις από τον Καρογιάν

diko
Ο γιος του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, Νικόλας Παπαδόπουλος, ήταν ο μεγάλος νικήτης στη μάχη με τον Μάριο Καρογιάν για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) στην Κύπρο. Ο κ. Καρογιάν εξέφρασε τις ενστάσεις του για το αποτέλεσμα και την όλη διαδικασία, αλλά η νίκη του κ. Παπαδόπουλου επί της ουσίας δεν αμφισβητείται.

Ο Παπαδόπουλος συγκέντρωσε το 52% των ψήφων και ο Καρογιάν το 48%.
Η καταμέτρηση κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας και παρά τις ενστάσεις και τις εντάσεις που παρουσιάστηκαν, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σαφές προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του.
Το προβάδισμα του Καρογιάν στην επαρχία Λευκωσίας δεν στάθηκε αρκετό για να ανατρέψει την υπεροχή του Νικόλα Παπαδόπουλου.
Στην πρωτεύουσα της Κύπρου ο Καρογιάν έλαβε 3612 ψήφους και ο Παπαδόπουλος 3299, αλλά στο σύνολο ο δεύτερος είχε καλύτερο ποσοστό.
Το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου κάνει λόγο για καθαρή νίκη αφού η διαφορά που προκύπτει στους ψήφους είναι αφού αφαιρεθούν όλα τα αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια καθώς και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα 400 περίπου ψηφοδέλτια της Πάφου.
Τη νέα ηγεσία του κόμματος εκλέγουν τα 38.605 ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος στην Κύπρο, με τον σημερινό πρόεδρο Μάριο Καρογιάν να αναμετράται με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, γιο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 09.00 το πρωί και έκλεισαν στις 18.00 το απόγευμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου