Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Η “Ελευθεροτυπία” αποκαλύπτει τις 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για το 2014

Elefterotypia
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις δεξαμενές του δημοσίου από τις οποίες θα προκύψουν 11.000 απολύσεις υπαλλήλων το 2014, αποκαλύπτει η “Ελευθεροτυπία” με το βασικό πρωτοσέλιδό της.

Σύμφωνα με την ιστορική και έγκυρη εφημερίδα, η μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά για 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2014, θα καλυφθεί από 74 φορείς του δημοσίου, που κατανέμονται σε 12 υπουργεία και μια Γενική Γραμματεία.
Πιο συγκεκριμένα, οι φορείς αυτοί είτε θα κλείσουν απευθείας, με “ξαφνικό θάνατο”, όπως συνέβη στην περίπτωση της ΕΡΤ, είτε θα συγχωνευθούν και οι εργαζόμενοι που θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες θα απολυθούν, είτε θα υποστούν “στοχευμένη” μείωση προσωπικού.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η “Ελευθεροτυπία”, στην κόκκινη γραμμή των απολύσεων θα βρεθούν υπάλληλοι που χαρακτηρίζονται χαμηλών προσόντων, όπως διοικητικοί, προσωπικό λογιστηρίου, φύλακες και καθαρίστριες.
Η “Ελευθεροτυπία” αναδεικνύει το παραπάνω θέμα ως βασικό στην πρώτη σελίδα της, ενώ στο ρεπορτάζ των εσωτερικών σελίδων αναφέρει αναλυτικά τους φορείς από τα υπουργεία Υγεία, Παιδείας, Πολιτισμού-Αθλητισμού, Εθνικής Άμυνας, Εργασίας, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μακεδονίας-Θράκης, Υποδομών και Δικτύων, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, καθώς και από τη Γενική Γραμματεία ΜΜΕ (το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου