Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Σαμαράς: Το 2014 αρχίζει ο κύκλος της ανάκαμψηςπολι

antonisamaras12
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου για το 2013, το προεδρείο της ΕΣΕΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Βασίλη Κορκίδη, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στον οποίο παρέδωσε την Έκθεση μαζί με υποστηρικτικό υλικό.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τους εκπροσώπους του ελληνικού εμπορίου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά και προσκάλεσε την ΕΣΕΕ σε έναν διευρυμένο διάλογο με τους επικεφαλής των παραγωγικών υπουργείων, στον οποίο θα τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την εμπορική επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.
Σε χαιρετισμό που έστειλε χθες στην απογευματινή εκδήλωση για την παρουσίαση της έκθεσης ο πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το 2013 θα είναι η τελευταία πολύ δύσκολη χρονιά. Γνωρίζω καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι αναγκασθήκατε να απολύσετε προσωπικό ή και να αφήσετε απλήρωτες τις εισφορές σας για να πληρώνετε το προσωπικό. Εργαζόμαστε νύχτα και ημέρα και, ήδη σήμερα, το φως στο τέλος του τούνελ είναι ορατό σε κρίσιμους δείκτες της οικονομίας, που έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν. Στους επόμενους μήνες η ανάκαμψη θα φανεί καθαρά σε όλους και αυτό θα έχει καθοριστική συμβολή στην ανάσχεση του κλίματος αβεβαιότητας που καθήλωσε το εμπόριο και, μαζί του, την ελληνική οικονομία.
Η βεβαιότητα ότι τα χειρότερα πέρασαν θα οδηγήσει στην αύξηση της κατανάλωσης που θα ξαναδώσει πνοή στο ελληνικό εμπόριο. Το 2014 ξεκινάμε ένα θετικό κύκλο ανάκαμψης που, με τη βοήθεια όλων, μπορεί και πρέπει να πάρει πιο ισχυρή μορφή. Περιμένουμε πολλά από εσάς, το Ελληνικό λιανικό εμπόριο, όχι μόνο από τις ξένες επενδύσεις».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου