Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Νέα ΜΕΡΑ: «Η επέτειος της άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως είναι μία ευκαιρία για προβληματισμό, περισυλλογή, αφύπνιση και εθνική συσπείρωση»

Με αφορμή την σημερινή θλιβερή επέτειο της Άλωσης της βασιλίδος Των Πόλεων, Της Κωνσταντινουπόλεως, το Γραφείο Τύπου του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


«Η επέτειος της άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως, την αποφράδα ημέρα της Ιστορίας μας, 29 Μαΐου 1453,θα πρέπει να αποτελεί και σήμερα και πάντα, όχι μόνον μία  ημέρα  ιστορικής μνήμης, αλλά πρωτίστως ημέρα προβληματισμού, περισυλλογής, αφύπνισης και εθνικής συσπείρωσης.

Επιβάλλεται, ιδιαιτέρως σήμερα, να αναλογιστούμε πώς η πτώση της άλλοτε ισχυράς και κραταιάς Κωνσταντινουπόλεως, δεν εσυνέβη άνευ λόγου. Η άσχημη οικονομική κατάσταση, η διαφθορά στο κράτος, οι πολιτικές έριδες, οι παντοειδείς εφιάλτες αλλά και η φυγή ανθρώπινου δυναμικού, για να περισώσει την αξιοπρέπειά του, οδήγησαν στην αποδυνάμωση του  τότε κράτους, φέρνοντας ως φυσικό επακόλουθο την άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς.

Τα γεγονότα του τότε, μας φέρνουν στη μνήμη μας γεγονότα του σήμερα, που έχουν βάλει τη χώρα μας στο δρόμο της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής. Η αποδυνάμωση της σημερινής Ελλάδας και η περιθωριοποίησή της, λόγω των οικονομικών προβλημάτων  που αντιμετωπίζουμε, έχει συμβάλει στην αύξηση των επεκτατικών βλέψεων γειτονικών  μας χωρών, οι οποίες από δορυφορικές δυνάμεις θέλουν να καταστούν περιφερειακές.

Όπως η άλωση της Κωνσταντινούπολης αποτέλεσε τη βάση για την αναγέννηση του εθνικού φρονήματος που συνόδεψε τον Ελληνισμό στους τέσσερις αιώνες της υποδούλωσης, έτσι και σήμερα, η οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, πρέπει να καταστεί το εφαλτήριο της αναγέννησης και της ανασύστασης ολόκληρου του Έθνους μας, κλείνοντας τις «κερκόπορτες» της εξαθλίωσης, της υποδούλωσης και της περιθωριοποίησης της χώρας μας.

 Η σημερινή επέτειος, μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να αναλογιστούμε σοβαρά ότι η κατάσταση την οποία ζούμε σήμερα ως λαός και ως χώρα, δεν θα αφήσουμε ποτέ να αλώσει την ψυχή και την αυτοσυνειδησία μας!»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου