Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Γιώργος Νούλας: « Η Ευρώπη πρέπει να υπηρετεί του πολίτες και όχι του τραπεζίτες»


Σχολιασμός του Γραμματέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών θεμάτων κ. Γιώργου Νούλα για την εκδήλωση της Γραμματείας Διεθνών και Ευρωπαϊκών θεμάτων της Νέα ΜΕΡΑ καθώς και των δηλώσεων Laszo Andor...


Σε συνέχεια των συμπερασμάτων και των επισημάνσεων που έγιναν στην εκδήλωση της Γραμματείας Διεθνών και Ευρωπαϊκών θεμάτων του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» από τους ομιλητές και τον Πρόεδρο του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Χρήστο ΖΩΗ ήρθε και η εμφατική δήλωση του επιτρόπου Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης χθες πως «αν θέλουμε να κρατήσουμε την Ε.Ε. και να σταματήσουμε την πόλωση, χρειάζεται κάποια στιγμή να τελειώσει ο χρόνος της Τρόικας.»

Mε αυτή την φράση πήρε θέση για τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, και την παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα, ο Επίτροπος Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Laszo Andor στην εκδήλωση Reset Greece που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης ο οποίος πέρα της ιδιότητος του ως αντιπροέδρου της ΠΑΔΕΕ(Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού) έχει και στενές σχέσεις με το κόμμα μας όπως τόνισε σε σχετική επισήμανση του ο Γραμματέας Διεθνών και Ευρωπαικών Θεμάτων της «Νέα ΜΕΡΑ» Γεώργιος ΝΟΥΛΑΣ.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη και στις νοτιοευρωπαϊκές χώρες, αλλά και την ανάγκη για μια κοινή πολιτική γραμμή για την αντιμετώπιση της, ο Laszo Andor σημείωσε: «Νομίζω το επεισόδιο με την Κύπρο έκανε σαφέστατο το μήνυμα σε πολλούς. Μερικοί μπορεί να μην ήταν σίγουροι πριν, αλλά αυτό το σκεπτικό, με τις συναντήσεις που δεν είναι διαφανείς και δεν φέρνουν λύσεις, αυτός ο τρόπος λήψης αποφάσεων που δεν είναι διαφανής, ο οποίος δεν παράγει λύσεις, για τις χώρες της Περιφέρειας και γενικά για την Ε.Ε., αυτή η προσέγγιση πρέπει να αντικατασταθεί με κάτι άλλο. Για αυτό χρειάζεται να υπάρχει ένας καινούργιος συνδυασμός βιομηχανικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής».

Ο Γιώργος Νούλας επεσήμανε ακόμη πως πρέπει με κάθε τρόπο να αναδείξουμε τις πολιτικές αλλά και τους ανθρώπους που αντιστέκονται και δημιουργούν στην Ελλάδα, απέναντι στα στερεότυπα που καλλιεργούνταν στην Ευρώπη. Η πρόσφατη εκδήλωση του Κόμματος  «Νέα ΜΕΡΑ» για την κρίση στην Ευρώπη και την προοπτική αλλά και την ανάγκη δημιουργίας μιας Ευρώπης που θα υπηρετεί τους πολίτες της και όχι τους τραπεζίτες και τα ολιγοπώλια ,επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει ελπίδα ,υπάρχει πρόταση, υπάρχει βούληση, αλλά υπάρχουν και οι άνθρωποι που θέλουν και μπορούν να την εφαρμόσουν. Όλη η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει και να ενδυναμώσει τις ελληνικές αλλά και της Ευρωπαϊκές δημιουργικές δυνάμεις.


"Νέα ΜΕΡΑ" - Γρ. Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου