Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Νέο βίντεο - ντροπή από τον Παναγιώταρο

Νέο βίντεο - ντροπή από τον Παναγιώταρο

Ακόμη ένα σοβαρό κρούσμα βίας, τρομοκρατίας και θρασύτατης αντιποίησης αρχής με διεθνείς αυτή τη φορά προεκτάσεις έρχεται να φωτίσει το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και τον βλαπτικό της ρόλο για τη χώρα.

Eνα βίντεο που αναρτήθηκε προχθές στο youtube απαθανατίζει τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο σε ρόλο «κομάντο» να ανεβαίνει πάνω σε βυτιοφόρο από την ΠΓΔΜ, να ξεκολλά σήμα με τα αρχικά ΜΚ, καθυβρίζοντας, απειλώντας και γελοιοποιώντας με χυδαιότητες τον οδηγό.
Υποκαθιστώντας τις αρχές και εκτός κάθε νομιμότητας «ελέγχει» τον Σκοπιανό επειδή το όχημά του φέρει το αυτοκόλλητο σήμα με τα αρχικά ΜΚ (Makedonia κατά τη Χρυσή Αυγή).
Αφού το αφαιρεί, το κολλάει με βία πάνω στο μέτωπο του φοβισμένου οδηγού, ενώ τον λούζει με βρισιές και απειλές και αμέσως μετά τον ψεκάζει στο κεφάλι με σπρέι (ο Παναγιώταρος κάνει graffiti στο κεφάλι Σκοπιανού φορτηγατζή αναφέρει ο χρήστης που ανέβασε το βίντεο στο διαδίκτυο)!
Μαζί με τον Παναγιώταρο ήταν τουλάχιστον ένας ακόμη χρυσαυγίτης που βιντεοσκοπεί και πλειοδοτεί σε βρισιές και απειλές.
Ο οδηγός, θορυβημένος κι έκπληκτος προσπαθεί να απομακρυνθεί, αλλά ο Παναγιώταρος τον ακολουθεί στην άσφαλτο μονολογώντας «πού είναι ο άλλος»; Σε ένα κρεσέντο απειλών, μάλιστα, τον προειδοποιεί να μην ξαναμπεί έτσι στην Ελλάδα...
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής παραδέχεται τη συγκεκριμένη πράξη -διακρίνεται άλλωστε ξεκάθαρα στο επίμαχο βίντεο- διευκρινίζοντας πως είναι ένα περιστατικό που συνέβη προ ετών.
Κομπορρημονεί, μάλιστα, στην επίσημη ιστοσελίδα της ακροδεξιάς οργάνωσης πως έπραξε το αυτονόητο, όταν συνάντησε ένα από τα σκοπιανά φορτηγά που μπαίνουν στη χώρα με τα διακριτικά ΜΚ. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στην ιστοσελίδα zougla.gr πως θα το ξανάκανε με χαρά...
Επιθέσεις
Οπως, άλλωστε, εξήγησε δημοσιογράφος από την ΠΓΔΜ στο «Εθνος», η συγκεκριμένη επίθεση δεν ήταν μεμονωμένη, ούτε τυχαία.
Το 2011 οι επιθέσεις σε οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων από την ΠΓΔΜ ήταν απανωτές και το θέμα είχε πάρει διαστάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Σκοπίων.
Λέγεται μάλιστα πως, εκτός από το συγκεκριμένο, υπήρχαν τότε κι άλλα σχετικά βίντεο στο Ιντερνετ, χωρίς όμως να έχουν συνδεθεί τα περιστατικά με τη Χρυσή Αυγή.
Οι περισσότερες επιθέσεις είχαν γίνει στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο κομμάτι από Κατερίνη μέχρι Βόλο. Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είχε φτάσει στο σημείο να διαμαρτυρηθεί για το θέμα στην ελληνική πλευρά, η οποία όμως τότε είχε επιλέξει να κρατήσει χαμηλούς τόνους.
Οπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, πίσω από τις επιθέσεις αυτές κρύβονταν στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Αξίζει να σημειωθεί πως η χώρα μας διατηρεί σημαντικές εμπορικές σχέσεις με τη γείτονα, με τις εξαγωγές προς τα Σκόπια να εκτινάσσονται την τελευταία 5ετία κατά 87% και το εμπορικό ισοζύγιο να είναι θετικό για την Ελλάδα αγγίζοντας το 2012 τα 659 εκατ. ευρώ (829 εκατ. ευρώ εξαγωγές και 170 εκατ. ευρώ εισαγωγές)...
Χρίστος Τελίδης - Γιάννης Φώσκολος



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου