Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Χρήστος Ζώης: «Αν θέλεις να φουντώσεις κάτι απαγόρευσέ το»

Τοποθέτηση, του Προέδρου του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Χρήστου Ζώη για το προωθούμενο αντιρατσιστικό Σχέδιο Νόμου και την Χρυσή Αυγή, στον REAL FM στην χθεσινή εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσιου.


«Σε μια χώρα που βιώνει τη μνημονιακή πολική και τα αδιέξοδά της, που πληθαίνουν και γιγαντώνουν καθημερινά, και πολύ περισσότερο σε μια χώρα που δεν υπάρχει κεντρικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας και θεσμικής και παραγωγικής, είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο και δείχνει ότι η χώρα βιώνει καθυστερήσεις, να δημιουργείται μια τέτοια αντιπαράθεση. Την ώρα μάλιστα, που υποτίθεται ότι οι  πολιτικές δυνάμεις   θα έπρεπε να δίνουν αγώνα για να δώσουν απαντήσεις σε αυτά που κυρίως απασχολούν τον ελληνικό λαό.
Εκ αντανακλάσεως φουντώνει αυτό που ότι υποτίθεται θες να πολεμήσεις και μάλιστα ανεξόδως.
Σας λέω για παράδειγμα, είναι λάθος αυτή η τακτική ή και αυτή η στρατηγική το να αποκλείεται ένα κόμμα από το δημόσιο διάλογο. Πιστεύω ότι όσοι κληθούν να  εκπροσωπήσουν τον ελληνικό λαό και να κυβερνήσουν στο όνομά του θα πρέπει να υποστούν την ίδια βάσανο και την ίδια κρησάρα ενώπιον του ελληνικού λαού επί της ουσίας  των θεμάτων που απασχολούν τον ελληνικό λαό.
Δεν μπορεί κάποιοι να βασανίζονται και να προσπαθούν με λεπτομέρειες να εξηγήσουν το σχεδιασμό τους για την έξοδο από την κρίση και κάποιοι άλλοι να κρύβονται πίσω από το γεγονός  ότι τους απαγορεύεται η έκφραση άποψης για να γιγαντώνουν  και για  να φουντώνουν.
Ξέρετε, αν θέλεις να φουντώσεις κάτι απαγόρευσέ το.
Αντιθέτως, αν θες να το αντιμετωπίσεις σε μια Δημοκρατία, υπό την προϋπόθεση ότι η Δημοκρατία είναι δυνατή και νιώθει δυνατή να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα διλλήματα και όλα αυτά τα ερωτηματικά, τότε πρέπει να προκαλείς τη συζήτηση.
Ίσως να θεωρείται, λανθασμένα ακόμη, ότι είναι ευκολότερο αφού στείλουμε τον κόσμο εκεί μετά να τον ξαναμαζέψουμε, γιατί δεν είναι ο ελληνικός λαός ένας λαός ο οποίος έλκεται από το ακραίο ή από το άγριο ή από το παράνομο. Το λέω αυτό γιατί άκουσα τον κ. Ν. Μιχαλολιάκο να λέει ότι μπορούν και στην παρανομία.
Εάν αυτή είναι η εκτίμηση, είναι μια λανθασμένη εκτίμηση και την ευθύνη γι' αυτή την εκτίμηση και για τις όποιες συνέπειες προκύψουν από τέτοιου είδους στρατηγική αντιμετώπιση ενός πολιτικού χώρου, θα τις επωμιστεί στο ακέραιο η πολική ηγεσία και το πολιτικό σύστημα.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου