Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Καθηγητής Γεώργιος Βάμβουκας: «Ο κ. Προβόπουλος και οι συνεργάτες του κοστίζουν στον ελληνικό λαό 3 εκ. ευρώ το χρόνο για να τον παραπλανούν»

Με αφορμή την Έκθεση που υπέβαλε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στον Πρόεδρο της Βουλής, ο υπεύθυνος Οικονομικών του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» καθηγητής  κ. Γεώργιος Βάμβουκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


« Ο κ. Προβόπουλος με την Έκθεση που υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, εμπαίζει τους βουλευτές και τον ελληνικό λαό.

Στην Έκθεση δεν υπάρχει ούτε ένα στατιστικό στοιχείο, που να επιβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία εμφανίζει τάσεις εξισορρόπησης και θετικά σημάδια ανάκαμψης του 2014. Αντιθέτως, η Έκθεση περιλαμβάνει 26 στατιστικούς πίνακες που πιστοποιούν την οξύτατη κρίση που διέρχεται η εθνική οικονομία και τη σοβαρή επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών κατά τη διάρκεια του 2013.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Προβόπουλος και οι σύμβουλοί του παρερμηνεύουν τα στοιχεία. Για παράδειγμα, σε κανένα σημείο της έκθεσης δεν αναφέρουν ότι το πρώτο τετράμηνο του 2013 το πρωτογενές έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης ήταν έξι φορές υψηλότερο από την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Επίσης σκόπιμα παρερμηνεύουν τα στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών. Η κάμψη των εισαγωγών και η στασιμότητα των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών κατά τη διάρκεια του 2013, αντανακλούν την παρατεταμένη κρίση του οικονομικού μας συστήματος.

Δυστυχώς, ο κ. Προβόλοπουλος, οι δύο Υποδιοικητές, και οι σύμβουλοί τους, που κοστίζουν στον ελληνικό λαό τουλάχιστον 3 εκ. ευρώ, προκλητικά παραπλανούν τους 'Έλληνες   πολίτες που υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες της ασκούμενης «αιμοσταγούς» οικονομικής πολιτικής.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου