Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Τα κυπριακά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων του Ανδρέα Βγενόπουλου

Για πάγωμα περιουσιακών στοιχείων του Ανδρέα Βγενόπουλου και του διευθύνοντος συμβούλου της Marfin Ευθύμιου Μπουλούτα, συνολικού ύψους 3,79 δισ. ευρώ, αλλά και του Κυριάκου Μάγειρα ύψους 1,5 δισ.ευρώ, με διάταγμα παγκόσμιας εμβέλειας που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας κάνουν λόγο τα κυπριακά ΜΜΕ.


Οπως αναφερει ο ιστότοπς Kathimerini.com.cy τα εν λόγω διατάγματα εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αγωγής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Αυτά αποτελούνται από προστακτικά Διατάγματα παγκόσμιας εμβέλειας παγοποίησης περιουσιακών στοιχείων εναντίον των κ.κ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα για συνολικό ποσό ύψους 3,79 δισ. ευρώ και για τον κ. Μάγειρα ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Επίσης, αφορούν Διατάγματα αποκάλυψης περιουσιακών στοιχείων των τριών ως άνω φυσικών προσώπων ως, επίσης, και Διατάγματα που απαγορεύουν στην Marfin Investment Group Holdings SA από του να προβεί, μεταξύ άλλων, σε οποιαδήποτε πληρωμή ή μεταβίβαση προς όφελος των τριών ως άνω φυσικών προσώπων.


Τι απαντά η  MIG

Η MIG, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι θεωρεί ότι η αγωγή εις βάρος της δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, ενώ αντίθετα θεωρεί ότι το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο θα αποδεχθεί την δική της προσφυγή εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατιάς.
Ειδικότερα, η MIG σημειώνει ότι «εν συνεχεία της προσφυγής της στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας με την οποία διεκδικεί το ποσό των 828 εκατ. ευρώ πλέον ζημιών από την επένδυσή της στην ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, η κρατική πλέον τράπεζα κατέθεσε αγωγή εις βάρος της στα Κυπριακά Δικαστήρια για ποσό άνω των 2 εκατομμυρίων Ευρώ «επιφυλασσόμενη να προσδιορίσει τους ισχυρισμούς και τη ζημία της σε μεταγενέστερο χρόνο».
Η MIG υποστηρίζει ότι η αγωγή αυτή κατετέθη σε αναρμόδια Κυπριακά δικαστήρια και όχι στα Ελληνικά, παρόλο που η MIG είναι Ελληνική εταιρεία εδρεύουσα στην Ελλάδα και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ είναι πλήρης νομικών αυθαιρεσιών και ακροβασιών, με προφανή στόχο την άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της νόμιμης απαίτησης της MIG που θα κριθεί από το αρμόδιο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο».


Βγενόπουλος: Καταχρηστικές οι δικαστικές αποφάσεις εναντίον μου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε τα «Ενδιάμεσα Διατάγματα» για παγοποίηση περιουσιακών στοιχείων χωρίς καμία ακρόαση των εναγομένων και τα διατάγματα αυτά δεν μπορούν να εκτελεσθούν εκτός Κύπρου, αναφέρει σε δήλωσή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
Ήδη έχει κατατεθεί αίτηση ανάκλησης των Διαταγμάτων, η οποία θα συζητηθεί στις 11 Ιουνίου 2013.
"Και μόνον από τα ποσά που αναφέρονται στα Διατάγματα είναι προφανές ότι όλες αυτές οι ενέργειες που εκπορεύονται από την κρατική ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στερούνται σοβαρότητος. Να σημειωθεί ότι για τις ανταγωγές αποζημίωσης που θα καταθέσουν οι ζημιωθέντες από αυτές τις καταχρηστικές και μονομερείς ενέργειες, η υπό εκκαθάριση κρατική ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ έχει καταθέσει στο Δικαστήριο ως εγγύηση 200.000 Ευρώ", αναφέρει ο κ. Βγενόπουλος.
Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής της ΜΙG, σε εκτενή ανακοίνωσή του, επαναλαμβάνει το βασικό του επιχείρημα, ότι επί 18 μήνες μετά την αποχώρηση της υπό την Προεδρία μου Διοίκησης της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ουδέν σχετικό στοιχείο δόλου και παράνομου προσωπικού οφέλους έχει ανακαλυφθεί, διότι απλώς δεν υπάρχει και ουδεμία καταγγελία έχει γίνει στην αρμόδια Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη.
«Αντ΄αυτής, η κρατική ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κατέθεσε καταχρηστικώς αστικές αγωγές στα αναρμόδια Κυπριακά Δικαστήρια εναντίον 12 μελών του αποχωρήσαντος Διοικητικού Συμβουλίου και στελεχών της Τράπεζας», τονίζει.
«Το θετικό αυτών των εξελίξεων», προσθέτει, «είναι ότι όλες οι σχετικές αιτιάσεις παίρνουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης ώστε η λασπολογία και οι συκοφαντίες να αντιμετωπισθούν επιτέλους με δικαστικές αποφάσεις. Το αρνητικό είναι ότι, με το πρόσχημα ότι είμαι και εγώ ένας από τους εναγομένους, το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της Κύπρου θα προσπαθήσει να αποφύγει ή να υποβαθμίσει τα δικά μου επιχειρήματα και στοιχεία για τους πραγματικούς υπευθύνους των τραπεζικών εξελίξεων και όταν τελικώς θα δικαιωθώ η υπόθεση αυτή θα είναι παρελθόν.
Τέλος αποδεικνύεται ότι ο λόγος που δεν επετράπη στην ALVAREZ & MARSAL από την κρατική ΛΑΪΚΗ να κάνει τις δέουσες έρευνες στην Τράπεζα είναι για να μην καταδειχθούν από το πόρισμά της οι ανακρίβειες και τα ψεύδη των ισχυρισμών των Διοικήσεων που μας διαδέχθηκαν και που είναι οι υπεύθυνοι για την καταστροφή της Τράπεζας».
Ο κ. Βγενόπουλος σημειώνει «η κίνηση της κρατικής ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ενώ υποτίθεται ότι ακόμη διεξάγεται έρευνα από την Ερευνητική Επιτροπή αλλά και από την Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής προκειμένου να αποδοθούν τυχόν αστικές και ποινικές ευθύνες στους υπαιτίους των αρνητικών εξελίξεων στις Κυπριακές τράπεζες, στοχεύει αφ΄ενός μεν στην παρεμπόδιση των αποκαλύψεων για τους πραγματικούς υπαιτίους, αφ΄ετέρου δε στην άμυνα έναντι των νομίμων διεκδικήσεων της MIG. Φυσικά οι καταχρηστικές αυτές αγωγές που έχουν κατατεθεί στα αναρμόδια Κυπριακά Δικαστήρια και βρίθουν ανακριβών ισχυρισμών, νομικών ακροβασιών και αυθαιρεσιών δεν έχουν καμία τύχη. Αντίθετα η MIG θα δικαιωθεί στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο και η αλήθεια θα λάμψει».


Πηγή: Τα κυπριακά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων του Ανδρέα Βγενόπουλου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/108270#ixzz2UsHwyscz

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου