Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Οι επώνυμοι που τόλμησαν να φλερτάρουν με την Χρυσή Αυγή

Καλλιτέχνες, ηθοποιοί, αθλητές, δημοσιογράφοι, μοντέλα, ηθοποιοί ακόμη και πολιτικοί επιχειρούν να βγουν άλλοτε από την αφάνεια, άλλοτε από την λήθη και άλλοτε να αποκτήσουν απλά δημόσιο λόγο κάνοντας έντονο φλερτ με τη Χρυσή Αυγή.

Η εφήμερη δόξα που τους προσδίδει η έστω και μικρή αναφορά τους στην Χρυσή Αυγή, μπορεί να μην είναι το παν, είναι όμως μια καλή αρχή για να γίνει ο λεγόμενος ντόρος γύρω από το όνομά τους.
Η Χρυσή Αυγή, πουλάει και το γνωρίζουν. Πουλάει ακόμη κι όταν κάποιον στρέφεται εναντίον της, πολύ περισσότερο όταν κάποιος εκφράζεται θετικά για την δράση της. Όσοι αφήνονται σ’ αυτό το δέλεαρ δεν έχουν πάντα την ίδια τύχη.
Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι συνέπειες ήταν καταστροφικές για τη συνέχεια της καριέρας τους, όπως στην περίπτωση της αθλήτριας του στίβου Βούλας Παπαχρήστου που αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς αγώνες λόγω μιας ανάρτησης με ρατσιστικό περιεχόμενο.
Αυτό βέβαια δεν την εμπόδισε στη συνέχεια να δηλώσει την υποστήριξή της στο ακροδεξιό κόμμα και να υπερασπιστεί δημοσίως τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη για το βίαιο περιστατικό ανάμεσα στον ίδιο και τη Λιάνα Κανέλλη.
Την ίδια τύχη όμως είχε και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Γιώργος Κατίδης που επέλεξε να πανηγυρίσει το γκολ του με έναν ναζιστικό χαιρετισμό.
Για μερικές ημέρες όλα τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα επάνω τους. Είτε δήλωσαν ότι μετάνοιωσαν, είτε συνέχισαν να υποστηρίζουν την άποψή τους. Πλήρωσαν ωστόσο το τίμημα.

Αρχικά ο Πέτρος Γαϊτάνος ήταν εκείνος που ξάφνιασε όταν μίλησε για την Χρυσή Αυγή μετά από ... χρόνια απουσίας από την επικαιρότητα.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή εξέφρασε τη λύπη του για το επίπεδο των νεοελλήνων και σημείωσε ότι δεν αντέχει την ψευτοευγένεια, που επιβάλλουν τα ΜΜΕ.
Συνέχισε λέγοντας ότι του αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής και πολλές φορές θα ήθελε ο ίδιος να κάνει αυτό που κάνουν τα μέλη της.
Αυτές ήταν οι απόψεις του, τις οποίες ουδέποτε ανακάλεσε, και φυσικά οι εμφανίσεις του εξακολουθούν να περιορίζονται στην περίοδο του Πάσχα.
Ο Νότης Σφακιανάκης, είναι ο Νότης και είναι γνωστός για τις επαναστατικές του ιδέες, καμιά φορά και γι’ αυτές που λίγοι μπαίνουν στον κόπο να κατανοήσουν κάποιοι.
Η αναφορά του στη Χρυσή Αυγή, δεν φάνηκε να ξάφνιασε και κανέναν, άλλωστε είναι και της μόδας μια τέτοια ενέργεια.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο φαινόμενο Χρυσή Αυγή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι ακραίο υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή και τι δεν είναι ακραίο από αυτά που υποστηρίζει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;» .και συμπλήρωσε: «Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά αφυπνίζει αυτό που πρέπει να κάνουμε μόνοι μας. Να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να έρθει να μας «βιάσει». Το να είναι τα σύνορά μας υπαρκτά είναι το αυτονόητο».
Αυτός που πραγματικά ήταν έκπληξη για πολλούς, μιας και δεν χρειαζόταν τέτοιου είδους αναφορές για να δημιουργήσει ίντριγκες ήταν ο Γιάννης Πλούταρχος. Έπεσε στον πειρασμό και ο γνωστός τραγουδιστής.
Σε συνέντευξη ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής αφενός εξίσωσε τα «ακραία αριστερά» και τα «ακραία δεξιά» κόμματα, αφετέρου δήλωσε έτοιμος να ψηφίσει ακραίο κόμμα «φτάνει να βγάλει τους Έλληνες από το αδιέξοδο». Ο ίδιος επιχείρησε φυσικά να δώσει διευκρινίσεις, μιας και τα πάρε-δώσε με τα media είναι μέρος της δουλειάς του.
Μέρος της δουλειάς τα πάρε-δώσε με τα media είναι και η δουλειά του Σταμάτη Γαρδέλη, που μέσα από συνέντευξή του δήλωσε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να τραγουδήσει σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, ενώ υποστήριξε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου επιβάλλει σε ποιόν θα προσφέρεις την βοήθειά σου.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου