Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ 63 πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει κατά προτεραιότητα οι λογαριασμοί των τριών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου μαζί με τους λογαριασμούς άλλων 60 ατόμων, από τους μεγαλύτερους καταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.


Αυτό ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο προϊστάμενος της Περιφερειακής διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην πολύωρη κατάθεσή του, η οποία θα συνεχιστεί και σήμερα το πρωί, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να είπε ότι το ΣΔΟΕ έχει καλέσει προς έλεγχο την κ. Μαρία Παντελή, το όνομα της οποίας είναι στη λίστα Λαγκάρντ με ένα λογαριασμό ύψους 550 εκ. δολαρίων και η ίδια τους γνωστοποίησε ότι θα πάει ο δικηγόρος της στις 11 Μαρτίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στον έλεγχο των 2062 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών καθώς οι τράπεζες, κυρίως οι μεγάλες, δεν ανταποκρίνονται άμεσα ώστε να στείλουν τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί.

Πάντως, όπως φέρεται να είπε, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τους έχει αποστείλει όλα τα στοιχεία με το φορολογικό προφίλ των καταθετών.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται επίσης να απέδωσε τις καθυστερήσεις των ελέγχων του ΣΔΟΕ στο ότι δεν είναι στελεχωμένος με το έμψυχο δυναμικό που έχει ανάγκη η υπηρεσία σημειώνοντας ότι από τους 100 υπαλλήλους που έχει ζητήσει, έχουν σταλεί μόλις δύο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου