Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Δημοσιογράφοι και εφοπλιστές σε λίστα για «μαύρο χρήμα»


Γενικοί και ειδικοί γραμματείς, δημοτικές αρχές, εισηγητές επενδυτικών σχεδίων, επιβλέποντες μηχανικοί, μέλη Αρχών και επιτροπών, περιφερειάρχες, ιατροί διευθυντές ΕΣΥ, δημοσιογράφοι, πρόεδροι και στελέχη ΝΠΔΔ/ΝΠΙΔ, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μέτοχοι και εταίροι ΜΜΕ μεταξύ των ονομάτων υπεράνω υποψίας στη λίστα Νικολούδη που έδειξε 335 περιπτώσεις για μαύρο χρήμα και φοροδιαφυγή.

Τα "πόθεν έσχες" των συγκεκριμένων πολιτών παρουσιάζουν μεγάλα κενά που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των αρμόδιων αρχών, που τα εντόπισαν ύστερα από έλεγχο των 30.000 συνολικά δηλώσεων.
Στη λίστα, σύμφωνα με πληροφορίες του "Έθνους", περιλαμβάνονται "καυτά" ονόματα, με τα στοιχεία που προέκυψαν από εξονυχιστικούς ελέγχους της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης να έχουν ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές.
Τα "καυτά" ονόματα
* Δημοσιογράφος, συνεργάτης του πρακτορείου Reuters, που δεν εργάζεται σε ελληνικό ΜΜΕ και συνυπογράφει συχνά άρθρα για τη διαφάνεια
* Επικεφαλής ασφαλιστικού οργανισμού
* Δημοσιογράφος της πρωινής ζώνης της κρατικής τηλεόρασης, με έντονα "αριστερό" προφίλ
* Διευθυντικό στέλεχος εφημερίδας ιδιαίτερα μικρής κυκλοφορίας που σηκώνει σταθερά την "αντιμνημονιακή σημαία"
* Δύο αθλητικοί δημοσιογράφοι
* Δύο δημοσιογράφοι τηλεοπτικού σταθμού
* Πρώην πρόεδρος ΠΑΕ της βόρειας Ελλάδας και ένας πρώην πρόεδρος σε ΠΑΕ της νότιας Ελλάδας
* Προβεβλημένος εφοπλιστής που έχει σχέση και με τον τραπεζικό τομέα
Όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα Νικολούδη θα κληθούν να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις σχετικά με την περιουσιακή κατάστασή τους, θα ελεγχθούν οι μισθολογικές καταστάσεις τους, οι καταθέσεις τους σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, εμβάσματα, κινητή και ακίνητη περιουσία, μετοχές ή ομόλογα, καθώς και η οικονομική κατάσταση συγγενικών τους προσώπων.


Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/283513/dimosiografoi-kai-efoplistes-se-lista-gia-mayro-hrima#ixzz2M6Icv3py

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου