Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος


Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο για Μ. Λεμούσια και τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, καθώς θεωρεί ότι έχουν προκαλέσει ζημίες στο Δημόσιο και πριν το 1999, οπότε και ξεκινάει το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, από άλλες μάλιστα διοικητικές θέσεις που κατείχαν τότε στο δήμο.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και για τους δύο κατηγορούμενους.

Νωρίτερα, «μηχανή υπεξαιρέσεων» χαρακτήρισε το δικαστήριο την διοίκηση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου, σύμφωνα με το seleo.gr. 

Αναλυτικά, το δικαστήριο πρότεινε την ενοχή του Β. Παπαγεωργόπουλου καθώς όπως υποστηρίζει: «Γνώριζε και ενάκρινε τα πάντα αλλά άφηνε τον χειρισμό στον Μ. Λεμούσια».

Ένοχος κρίθηκε και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και δεξί χέρι του Β. Παπαγεωργόπουλου, Μ. Λεμούσιας. Όπως ανέφερε το δικαστήριο, «όλα γίνονταν με τη γνώση και τη συγκατάθεσή του». Επίσης πρόσθεσε, πως υπεξαίρεσαν χρήματα με προφανές πρόσχημα να στηρίξουν οικονομικά, την παράταξη του Β. Παπαγεωργόπουλου, την «Αναγέννηση».

Το δικαστήριο πρότεινε την ενοχή του Π. Σαξώνη για την υπεξαίρεση του ποσού των 17.962.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. 

Επίσης, κατηγορείται για πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Την ενοχή και των δύο πρώην διευθυντών της ταμειακής υπηρεσίας, Θωμά Γκόλα και Γεώργιο Γκαϊτατζή πρότεινε το δικαστήριο με την κατηγορία της παροχής διευκολύνσεως στον Σαξώνη για την παράνομη δραστηριότητα της υπεξαίρεσης. 

Μετά την απόφαση της έδρας για την ενοχή Σαξώνη- Παπαγεωργόπουλου- Λεμούσια, πραγματοποιήθηκε 15 λεπτο διάλειμμα στη διάρκεια του οποίου ο τελευταίος ξέσπασε ζητώντας τον λόγο από τον πρόεδρο και ρωτώντας τον: «Μπορώ να πω ότι είμαι αθώος κ. Πρόεδρε;».

Η απάντηση του προέδρου της έδρας ήταν ότι «Μας το έχετε πει πολλές φορές αυτό κ. Λεμούσια», ενώ εκείνος απάντησε: «Χύνεται αίμα αθώων για την κοινή γνώμη". Παράλληλα, έντονο είναι το κλίμα που επικρατεί μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου καθώς πολλοί στηρίζουν τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλο, ενώ δεν διστάζουν να δείξουν την συμπαράστασή τους αγκαλιάζοντάς τον. Μία γυναίκα από το ακροατήριο μάλιστα, φώναξε: «Βγες και πες την αλήθεια πρόεδρε».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου