Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

 “Κατά λάθος” αποφυλάκιση των ληστών με τα καλάσνικοφ!


kalasnikov
Έντονες αντιδράσεις και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η “κατά λάθος” αποφυλάκιση ενός εκ των ληστών με τα Καλάσνικοφ, οι οποίοι είχαν κάνει πολλές ληστείες στην Αθήνα και τα Φάρσαλ, όπου πριν από δύο χρόνια τραυμάτισαν και έναν αστυνομικό.

Η ληστεία είχε γίνει τον Ιούλιο του 2010 στην Εθνική Τράπεζα των Φαρσάλων, όπου δύο ληστές με Καλάσνικοφ άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών τραυματίζοντάς τον ένα σοβαρά.
Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας εξέδωσε «οργισμένη» ανακοίνωση για το περιστατικό, εξαιτίας της μη τήρησης τυπικής διαδικασίας, όσον αφορά την αποφυλάκιση.
«Μετά από τη κατά “λάθος» αποφυλάκιση ενός εκ’ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη, μετά από τις τόσες αποφυλακίσεις λόγω παρέλευσης του 18μήνου, με λύπη μας μάθαμε ότι από 12 Δεκεμβρίου 2012 έχει ακυρωθεί το βούλευμα κράτησης των 3 ληστών με τα Καλάσνικοφ, οι οποίοι είναι υπαίτιοι για πολλές ένοπλες ληστείες  και για το τραυματισμό μέλους μας που υπηρετεί στο Α.Τ. Φαρσάλων, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε τράπεζα της πόλεως», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία στη συνέχεια προσθέτει:
“Η ακύρωση του βουλεύματος έγινε διότι ο γραμματέας του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου δεν ειδοποίησε έγκαιρα και εντός των νομίμων προθεσμιών τους προφυλακισμένους κατηγορούμενους ή τους συνηγόρους τους για να διατυπώσουν τις απόψεις τους με έγγραφο υπόμνημα.
Τελικά θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του; Υπάρχει αρμόδιος πειθαρχικός έλεγχος ή μόνο στην Υπηρεσία μας οι απολογίες και οι διαθεσιμότητες  υπάρχουν έστω και για «ψύλλου πήδημα»; Έως πότε οι Αστυνομικοί με άμεσο κίνδυνο της ζωής μας θα αντιμετωπίζουμε και θα συλλαμβάνουμε επικίνδυνους κακοποιούς και αυτοί μετά από λίγο καιρό θα είναι ελεύθεροι είτε γιατί δεν επέστρεψαν από άδεια είτε από «λάθη» υπαλλήλων σαν το παραπάνω; Η Ομοσπονδία μας παρακαλείται να προβεί σε έντονες και εν ανάγκη δυναμικές διαμαρτυρίες ώστε να σταματήσουν πλέον τέτοια «λάθη» και «παραλείψεις»”.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου