Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά 4.500 Έλληνες κροίσοι με καταθέσεις σε Λουξεμβούργο - Λίχτενσταϊν - Δυο νέες λίστες φωτιά!

Πλούσια κοιτάσματα μαύρου χρήματος σε τέσσερις λίστες, από τις οποίες η μία αγνοήθηκε προκλητικά το 2007, με καταθέτες στο εξωτερικό έρχονται στο φως. Μάλιστα, η λεγόμενη «λίστα Λίχτενσταϊν» πέρασε από πολλά κύματα αδράνειας και ολιγωρίας, καθώς η τότε κυβέρνηση της ΝΔ δεν συγκινήθηκε, παραπέμποντας το θέμα στις ελληνικές καλένδες.


«Πλούσια κοιτάσματα μαύρου χρήματος» σε τέσσερις λίστες, από τις οποίες η μία αγνοήθηκε προκλητικά από το 2007, με καταθέτες στο εξωτερικό και ιδιοκτήτες ακινήτων και σκαφών αναψυχής έρχονται τώρα στο φως.
Μάλιστα η λεγόμενη «λίστα Λίχτενσταϊν» πέρασε από πολλά κύματα αδράνειας και ολιγωρίας των αρχών καθώς, αν και έγινε γνωστή το 2007, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ δεν συγκινήθηκε, παραπέμποντας το θέμα στις ελληνικές καλένδες.
Μετά τον πολιτικό θόρυβο, το 2008 ο τότε υφυπ. Οικονομικών Α. Μπέζας υποσχέθηκε ότι θα υποβάλει αίτημα προς τις γερμανικές αρχές για την αποστολή των ονομάτων των Ελλήνων καταθετών. Ωστόσο, τα επόμενα δύο χρόνια επικράτησε «σιγή ασυρμάτου» ώσπου το 2010 έγινε γνωστό ότι η λίστα είχε περιέλθει σε ελληνικά χέρια.

Πηγή: Έθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου