Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Που θα φτάσει η Χρυσή Αυγή;


Το «Βαρόμετρο» της Public Issue, τα ευρήματα του οποίου δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», επιβεβαιώνει τις τάσεις που εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα στην κοινωνία, καθώς μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για τις πρόωρες εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα ξεκάθαρο προβάδισμα, και παραμένει το μόνο κόμμα που μπορεί να διεκδικήσει την αυτοδυναμία, με 22,5%. Το ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο ανακάμπτει, όχι όμως στο σημείο που θα ήθελε ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος, καθώς βρίσκεται στο 15,5%.
Στην τρίτη θέση περνάει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, με 12,5%, έστω και οριακά πάνω από το ΚΚΕ και τη Δημοκρατική Αριστερά, που συγκεντρώνουν από 12%, με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να συνεχίζει την ελεύθερη πτώση του, και να έχει αποχαιρετήσει πλέον προ πολλού ποσοστά που το έφερναν ακόμη και στη δεύτερη θέση πίσω από τη Νέα Δημοκρατία.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου καταγράφονται και πάλι ψηλά, στο 8,5%, δείχνοντας ότι αν δεν πέσουν θύμα της αναμενόμενης πόλωσης μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στον χώρο της Κεντροδεξιάς.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι την ώρα που τα ποσοστά του κόμματος του Πάνου Καμμένου ανεβαίνουν ή διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, συρρικνώνονται υπερβολικά τα αντίστοιχα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που κινούνται μόλις στο 2%.
Όσο για τους Οικολόγους, κινούνται στο 3%, με την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή να εξελίσσεται και πάλι σε θρίλερ της τελευταίας στιγμής, όπως συνέβη με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Η «είδηση» της δημοσκόπησης είναι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, που καταγράφονται και πάλι εξαιρετικά υψηλά. Παρά τις επιθέσεις που δέχεται από τον Γιώργο Καρατζαφέρη, και τη μόνιμη «κατακραυγή» του υπόλοιπου mainstream πολιτικού συστήματος, η Χρυσή Αυγή εντοπίζεται στο 5%. Καθώς λοιπόν και άλλες δημοσκοπήσεις την εμφανίζουν ψηλά, και σίγουρα εντός της επόμενης Βουλής, το πραγματικό ερώτημα είναι μέχρι που θα φτάσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου