Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΔΝΤ: Οι εκλογές δημιουργούν αβεβαιότητα


«Οι εκλογές δημιουργούν όντως μια αβεβαιότητα για την εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, ερωτηθείς σχετικά.

Διευκρίνισε πάντως, ότι «αυτού του είδους η αβεβαιότητα είναι πάντα παρούσα, όταν μια χώρα πραγματοποιεί εκλογές» και ότι «δεν είναι κάτι το ειδικό για την Ελλάδα».
Ο κ. Ράις εξέφρασε την ικανοποίηση του ΔΝΤ σχετικά με τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν από τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα αναφορικά με τους στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος. «Κατά κάποιον τρόπο οι εκλογές αποτελούν σημαντική ευκαιρία για να εξασφαλιστεί μια εντολή εν όψει αυτών», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, εξέφρασε τη «βαθύτατη λύπη» του για την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη. «Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να πω ότι λυπηθήκαμε βαθύτατα όταν μάθαμε για τον θάνατο αυτό που έλαβε χώρα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Και απλά να εκφράσω τα συλλυπητήριά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς σχετικά, αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσει περαιτέρω το περιστατικό.


ΝΔ: Η Ελλάδα έχει Δημοκρατία
«Ο λαός θέλει και πρέπει να εκφραστεί πολιτικά. Και αυτό θα γίνει άμεσα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.
«Η Ελλάδα έχει Δημοκρατία. Και οι εκλογές είναι θεμελιώδες στοιχείο του κοινοβουλευτισμού. Οι εκλογές έχουν αποφασισθεί μαζί με τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου. Δεν αποτελούν πηγή αβεβαιότητας», παρατήρησε ο κ. Μιχελάκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου