Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Τουλάχιστον θα φάμε φτηνό κρέας το Πάσχα!

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της διάθεσης φθηνού ποιοτικού κρέατος για το πασχαλινό τραπέζι, χάρις την πρωτοβουλία των Ανωγειανών κτηνοτρόφων, που με την κίνηση τους να διαθέσουν το κρέας χωρίς τη μεσολάβηση των μεταπρατών, έφεραν τα πάνω κάτω στην διάθεση του πασχαλινού κρέατος.


Βέβαια, η ενέργεια τους ενόχλησε πολλούς!

Και πάνω απ΄όλα, αυτούς που κερδοσκοπούσαν εις βάρος των καταναλωτών, χρόνια τώρα, και που καρπώνονταν τον κόπο των κτηνοτρόφων παραγωγών.

Δεν είναι μακρινές δα οι εποχές που πουλούσαν τα αρνιά και τα κατσίκια πάνω από 10 ευρώ και φέτος, κάποιοι στην προσπάθεια τους να μην επιτρέψουν να αναπτυχθεί το κίνημα του ανωγειανού αρνιού, δείχνουν διάθεση να χάσουν και χρήματα, ρίχνοντας την τιμή κάτω του κόστους αγοράς, προκειμένου να μην αφήσουν το κίνημα να εξελιχθεί σε...επανάσταση!

Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, τον καταναλωτή δηλαδή, που και μάτια έχει και υποψιασμένος είναι!

Γι αυτό και στηρίζει αυτήν την προσπάθεια, όπως τη στήριξε άλλωστε και το cretalive, που είδε σε αυτή την κίνηση των Ανωγειανών, την προσπάθεια μεροκαματιάρηδων ανθρώπων, που έβλεπαν την περιουσία τους να γίνεται βορά στα χέρια των κερδοσκόπων, να διακρίνουν που πάει η αγορά και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται!

Γι αυτό, ό,τι κι αν γίνει η ιστορία με το ανωγειανό αρνί, έφερε μια μικρή επανάσταση, στη σχέση παραγωγού καταναλωτή, έβαλε τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο, στην υπηρεσία του πολίτη και...έγραψε ιστορία!

Τρέξτε λοιπόν να προλάβετε, όσο έχετε χρόνο και το βασικό: δείξτε υπομονή, κι ας ταλαιπωρηθείτε λίγο, τις ημέρες διάθεσης των αρνιών, καθώς η πίεση είναι μεγάλη και όλοι θέλουμε να πάρουμε το αρνί...ντελόγω!
cretalive.
http://heraklion1.blogspot.com/ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου