Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Κουκουλόπουλος: Δεν ψάχνει ποτέ στα σκουπίδια ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός


Πλήθος αντιδράσεων και επικριτικών σχολίων προκαλούν από χθες οι δηλώσεις πολιτικών που επιχειρούν να «υποβαθμίσουν» την τραγικότητα της είδησης με την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος. 

Μετά την δήλωση του Πάνου Μπεγλίτη ότι «κανείς δεν ξέρει αν είχε χρέη ή αν του τα έφαγαν τα παιδιά του» που σχολιάστηκε με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μια νέα δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών, Πάρι Κουκουλόπουλοαναμένεται να δημιουργήσει νέο κύμα αντιδράσεων.

Ειδικότερα, μιλώντας για το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο άτυχος ηλικιωμένος, όπου έγραφε ότι αυτοκτονεί γιατί δεν θέλει να καταλήξει να ψάχνει στα σκουπίδια, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, υποστήριξε ότι το συμβάν δημιουργεί αφωνία, περισυλλογή και προβληματισμό, ωστόσο επιχείρησε να ερμηνεύσει το σημείωμα του 77χρονου αυτόχειρα λέγοντας το εξής: «Μιλά στο όνομα πολλών, γιατί προφανώς ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός, όσα χρόνια κι αν περάσουν από τη σύνταξή του, δεν ψάχνει ποτέ στα σκουπίδια».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών έκρινε μάλιστα σκόπιμο να αναφερθεί και στις φαρμακευτικές δαπάνες στο δημόσιο, συνδέοντάς τες με την αυτοκτονία: «Εάν ο ίδιος άνθρωπος είχε άλλη προσέγγιση, θα μπορούσε να μας βοηθήσει και πολύ καλά για το πώς τα 4 δισ. του 2004 για δαπάνες φαρμάκου έγιναν 9 δισ. μέσα σε λίγα χρόνια».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου