Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ποιος είναι ο μέσος μισθός παγκοσμίως?


Ο μέσος παγκόσμιος μισθός, υπολογισμένος για πρώτη φορά από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας ανέρχεται στα 1.480 δολάρια, εξαιρουμένων φυσικά των φτωχότερων χωρών του κόσμου. Ο δείκτης αυτός υπολογίζει τα δεδομένα από 72 χώρες και η Ελλάδα καταλαμβάνει την αρκετά υψηλή, δεδομένων των… πρόσφατων συνθηκών, 21η θέση! Τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία και η Αυστρία.

Η λίστα αυτή, αν και ελλιπής σχετικά με την επάρκεια των δεδομένων από όλες τις χώρες του κόσμου, που προσμετράει μόνο τους εργαζόμενους υπαλλήλους, κι όχι τους άνεργους, τους άεργους αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους, λαμβάνει υπόψη και το κόστος διαβίωσης, δηλαδή την αγοραστική δύναμη που έχουν τα χρήματα αυτά σε κάθε χώρα ξεχωριστά.
Όπως σχολιάζουν οι οικονομολόγοι του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, η λίστα αυτή είναι ενδεικτική της ποιότητας της ζωής της μεσαίας τάξης της κάθε χώρας, τονίζοντας παράλληλα ότι το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού εξακολουθεί να ζει με λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα…
Υπολογίστε τη θέση του εισοδήματος σας σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο στην ιστοσελίδα του BBC.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου